7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İşte şebeke suyu analiz sonuçları

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, Gümüşhane merkez şebeke suyu analiz değerlerinin yapılan tetkikler sonucunda Avrupa Birliği mevzuatına uygun olduğunu belirtti.

Sağlık Müdürü Topsakal,yaptığı açıklamada; “2007 yılı içerisinde ilimiz merkez şebeke suyundan alınan bakteriyolojik ve kimyasal su numunelerinin akredite edilmiş Erzurum Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğünde yapılan analiz sonuçları Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde Sağlık Bakanlığımızca çıkarılan 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan“ İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte” geçen parametrelere uygun bulundu.

2008 yılı Ocak ayı içerisinde de Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nca şebeke suyu artırımı amacı ile devreye sokulan 100 litre/sn debi kapasiteli yeni kuyu da şebekeye dahil edilerek alınan numunelerin Gümüşhane İl sağlık Müdürlüğünce Erzurum Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nde analizleri sağlanmış, temel kimyasal ve bakteriyolojik analiz değerleri 28 parametre Avrupa Birliği mevzuatı kapsamında çıkarılan Yönetmelik değerlerine uygun bulunmuştur.

Akredite Laboratuvar sonuçları; 2007 yılı içerisinde Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan 207 adet şebekenin değişik noktalarından alınan bakteriyolojik numunenin 205 adeti uygun bulunmuş olan analiz sonuçlarını da doğrulamaktadır. İl sağlık Müdürlüğümüzce şebeke suyunda yapılan bakiye klor ölçümleri de istenilen düzeyde olup Belediye Başkanlığınca 2007 yılı içerisinde devreye koyulan otomatik klorlama cihazı ile de klor seviyesi kullanılan su debisine göre klor dozajını kendi ayarlamak sureti ile dezenfeksiyon sağlamaktadır. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde içme-kullanma sularının temiz ve güvenli olması büyük önem taşımaktadır.İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu doğrultudaki çalışmaları ile içme kullanma suları merkez sanitasyon çalışmalarımızı destekleyen Gümüşhane Belediye Başkanlığı'na teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 15:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suzan kaya IP: 88.234.232.xxx Tarih : 25.02.2008 11:37:31

istanbulun şebeke suyundan içmiyoruz ama meyve sebzelerimizi ellerimizi çamaşırlarımızı bulaşıklarımızı kısacası birçok amaçlı kullandığımız şebeke suyunda kimyasal maddenin,kurşunun,melallerin ürkütücü boyutta olduğunu yapılan araştırmada gözlerimle gördüm.bunların denetlenmesini yada bu konuyla ilgili bir profösörün tv kanallarında açıklama yapması halkı bilgilendirmesi gerekmezmi?eminimki kanser gün geçtikçe dahada fazlalaşıcak.