3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

İstihdam fabrikatörü kardeşlerden bir fabrika daha

Makina, inşaat ve maden mühendisi Mehmet, Muzaffer, Yavuz ve Muammer Altıparmak kardeşlerin boya fabrikasından sonra Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne kuracakları mermer fabrikasının temeli törenle atıldı.

Törene, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Adalet ve Milli Savunma eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, eski milletvekillerinden Muhittin Karaman, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Alper Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Altıparmak, fabrikanın 4.5 milyon YTL'ye mal olacağını, 86 kişinin istihdam edileceğini belirtti. Altıparmak, "Şiran İlçesi'nin Seydibaba, Arıtaş, Selimiye, Çal, Torul İlçesi'nin Gümüştuğ, Gümüşhane'nin Yağmurdere ve Bayburt'ta iki olmak üzere toplam ruhsatlı 8 sahamız vardır. Kuracağımız fabrikanın kapalı alanı 2 bin 400 metrekare olup toplam alanı ise 37 dönümdür. Fabrikamızdan iç ve dış pazarlara pazarlama yapılacak, ilk üretime ise Ekim ayı içerisinde geçeceğiz" dedi.

Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ve Adalet ve Milli Savunma eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu ise yaptıkları konuşmalarda Gümüşhane'nin büyük bir yeraltı zenginliğine sahip olduğunu, bu zenginliğin son yıllarda değerlendirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

"Gümüşhane'ye yatırım yapacak olanların başımız, gözümüz üstünde yeri vardır" diyen Vali Veysel Dalmaz, şunları söyledi:

"Büyük bir mutluluk duyuyorum. Kurulacak olan fabrikamız istihdama ve ekonomimize büyük bir katkı sağlayacaktır. Özel sektörü henüz gelişmemiş Gümüşhane gibi bir yere yatırım yapmak cesaret ister. Bu cesareti gösteren Altıparmak Kardeşler'i kutluyorum. Büyük bir riski göz önüne alarak mermercilik gibi ilerisi görünmeyen bir sektöre adım attılar. Valilik olarak ilimize yatırım yaparak istihdam sağlayacak, işsizimize iş, aş verecek her kim olursa olsun onların başımızın, gözümüzün üstünde yeri vardır. Yeraltı kaynakları bakımından çok zengin bir ilimiz var. Rantabl olan madenlerimiz yapılan yatırımlarla rantabl duruma getirilmektedir. Ben bu fabrikanın Şiran'ımıza, Gümüşhane'mize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum."

Yapılan konuşmalardan sonra kurban kesildi, dualar edildi ve mermer fabrikasının temeline ilk harç Vali Veysel Dalmaz, Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu ve Milletvekili Sabri Varan tarafından konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:19:49
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 17:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?