2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

İstihdamdan bir müjdeli haber daha

Gümüşhaneli işadamı Hüseyin Yayla tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) kurulacak yatak ve kanepe fabrikasının temeli törenle atıldı.

OSB’de bugün düzenlenen törene Vali Veysel Dalmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Marangoz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, daire müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhaneli işadamı Hüseyin Yayla ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Dalmaz, OSB’ye yapılan yolun yeterli olmaması nedeniyle yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla yer yer genişliği 20 metreyi bulan yeni bir yol yapıldığını belirterek, "OSB’de organik gübre fabrikası açıldı, yem fabrikası açılacak. Asansör fabrikası için çalışmalar sürüyor. Bakır döküm fabrikasının üniteleri genişleyerek hizmete girecek. Yapımı süren alüminyum tesisleri ve diğer tesislerle OSB’miz Gümüşhane’nin medarı iftiharı haline gelecek. Üç kişi de olsa, beş kişi de olsa ilimizde istihdam oluşturan işadamlarımızın başımız, gözümüz üstünde yeri vardır. Bunun için de gayret ediyoruz ki, insanımız iş bulsun aş bulsun. Tek eksiğimiz insanlarımıza iş yapma cesaretinin aşılanmasıdır. Bunu da aşabilirsek potansiyelimiz büyüyecek. İnsanımız dürüst, temiz, çalışkan. Ancak, biraz cesaret eksikliği var. Aştığımız takdirde ekonomik geri kalmışlığı kırmış olacağız. Bizler, gece gündüz rahatsız olmaya hazırız, yeter ki ilimizde bir fabrikanın bacası tütsün" dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve TSO Başkanı İsmail Akçay ise ile yatırım yapacak işadamlarına her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

İşadamı Hüseyin Yayla ise ilk etapta 60, daha sonra da 120 kişinin fabrikada istihdam edileceğini ifade ederek, fabrikanın 2.2 trilyon liraya mal olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından yatak ve kanepe fabrikasının temeli, kurban kesilip dua edilerek atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 15:37:07
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?