6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Jandarmadan operasyon

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kızılcadam köyünde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, iki farklı evde yaptığı aramalarda, silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, fişek ve şarjör ele geçirdi.


Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Kürtün ilçesinde yapılan istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, Kızılcadam köyü Güllüuşağı Mahallesi'nde ikamet eden A.G. ve Ş.G. isimli şahısların evlerinde arama yaptı. A.G. ve Ş.G.'nin evlerinin alt katlarını silah imalathanesi haline getirerek buralarda silah imal ettikleri tespit edildi. Yapılan aramalarda 2 adet el yapımı yarı mamül tabanca, 2 adet şarjör, 10 adet 9 mm çapında fişek ile silah yapımında kullanılan toplam 362 adet değişik tip ve ebatlarda elektrikli makine ve malzeme ele geçirildi.


Olayla ilgili tahkikat başlatan güvenlik güçleri, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda, kaçak silah imalatıyla ilgisi olduğu iddia edilen A.G.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgisi olduğu ileri sürülen Ş.G. ise evine yaklaşan jandarma ekiplerini fark etmesi üzerine firar etti. Firari şahsın yakalanması için çalışmalara devam ediliyor.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?