4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Kabaköy''de tapu sevinci

Kabaköy Köyü’nde düzenlenen törene Gümüşhane Vali Vekili İbrahim Sevimli, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Acet, Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Nihat Şahin ve vatandaşlar katıldılar. Gümüşhane Tapu Kadastro İl Müdürü Yunus Şişman yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şişman, Gümüşhane’de 321 köyden 18’inde, 69 mahalleden 66’sında kadastro çalışmalarının tamamlandığını, 221 bin 250 adet parselin tespit işlemlerinin yapıldığını belirterek, bin 838 kilometrekare arazinin tapu siciline tescilinin işlendiğini söyledi.

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Nihat Şahin ise, kurumun ülke genelinde 327 kadastro müdürlüğü, bin 3 tapu sicil müdürlüğü ve 12 bin personeli bulunduğunu ifade etti. Şahin, "Ülkemiz genelinde tapu kadastrosu yapılması gereken alan 417 bin kilometrekare olup bunun 379 bin kilometrekarelik bölümü tamamlanmıştır. 46 bin köy ve mahallede kadastro çalışmaları tamamlanmış 8 bin 500 köyde ise çalışmalarımız sürmektedir. 2005 yılı içerisinde Sivas ilinin doğusunda kalan 20 ilde kadastro çalışmalarının tamamlanması için hazırlıklarımız sürüyor. Bu çalışma için 160 milyon dolar ödenek ve 3 yıllık süre öngörülmüştür" dedi.

110 milyon dolar ödenek ve üç yıllık süre içerisinde karayolu, sulama ve yargı gibi 50 sektöre elektronik bilgi ortamının ülke genelinde hizmete geçirileceğini belirten Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Şahin, iki yıl içerisinde 10 milyon dolar harcanarak harita bilgi bankasının kurulacağını sözlerine ekledi.

Tapu dağıtım töreninde bir konuşma yapan Gümüşhane Vali Vekili İbrahim Sevimli ise, "Sınır anlaşmazlıları çok basit olaylar gibi görünse de birbirimizin kalbini çok kırmışızdır. Hatta daha ileriye giderek ölüme kadar varan asayiş olaylarına neden olmuşuzdur. AB’ye girme aşamasındaki ülkemizde kadastro işlemlerini yüzde yüz tamamlamamız gerekmektedir" diye konuştu. Törende daha sonra vatandaşlara tapuları törene davetliler tarafından dağıtıldı.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?