6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kablo hırsızları iş başında

Gümüşhane’de inşaat sezonunun başlaması ile birlikte artan kablo hırsızlığı olayları elektrik tesisatçılarının tepkisine yol açıyor.


Gümüşhane’de uzun yıllardır elektrik işleri ile uğraşan Ali Ateş, geçtiğimiz gün meydana gelen olayda Sebahattin Aytaç Caddesi’nde elektrik tesisatını çektiği inşaatta yaklaşık 30 kilo bakır kablonun bazı kişi yada kişilerce çalındığını söyledi. İş yapan bütün elektrikçilerin aynı dertten muzdarip olduğunu iddia eden Ateş, daha önceki dönemlerde Belediye İş Merkezi, Sağlık Merkezi gibi binalarda da aynı durumla karşılaştıklarını ifade etti.


Ateş, olay yerinde İHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Son 2-3 yıldır yaptığımız hemen hemen bütün inşaatlardaki kabloları kesip alıyorlar hatta içerisinde çok az miktarda bakır bulunan televizyon kablolarını bile kesip alıyorlar. Gümüşhane’de bu malzemeleri satın alan 2-3 firma var. Bu hurda malzemelerini alan esnafımız kabloyu getiren vatandaşa ‘bu kabloları nerden aldın diye’ sorsa bu iş çözülür ama bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadı.”


Bakır malzemenin Gümüşhane’de 2-3 YTL’ye alındığını fakat Trabzon’da bu fiyatın 7 YTL’ye kadar çıktığına da vurgu yapan Ateş, Hükümet Konağının karşısındaki inşaatta meydana gelen olayda bütün katların kablolarının uçlarındaki 3 metrelik panoya girecek kısmın kesildiğini hatta birinci ve ikinci katlara ait kabloların borulardan çekilerek tamamen alındığını söyledi.


Ateş geçtiğimiz gece meydana gelen olayda hırsızların kontrol kalemlerini dahi inşaatta unuttuklarını da sözlerine ekledi.


Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?