7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kablo hırsızları kaçamadı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz gece yaptığı operasyon ile şehrin muhtelif yerlerinden elektrik kablosu çaldıkları ileri sürülen şahısları kıskıvrak yakaladı.


Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre olay, polis ekiplerinin, aydınlatma çalışmaları devam eden Gümüşhane tüneli girişindeki trafo yakınında bulunan şüpheli otomobile yaklaşmaları ile ortaya çıktı. İçerisinde M.Y.Y.(39), Ö.K.(32), S.K.(37) ve A.C.'nin (28) bulunduğu otomobil, polis ekiplerinin kendilerine yaklaşmaları üzerine araçla kaçmaya başladı. Transit yolun ardından tali yolda süren kovalamacanın ardından aracı takip eden polis ekipleri, tali yolun bitiminde aracından inerek yaya olarak kaçan şüpheliler Ö.K. ve S.K.'yı kıskıvrak yakaladı.

Yakalanan zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda M.Y.Y. isimli şahıs da yakalanırken, A.C. isimli şahısın ise firari durumunda olduğu öğrenildi.
Araçta yapılan aramada, bir inşaat firmasına ait olduğu tespit edilen ve piyasa değeri bin 500 YTL olan elektrik kablosu ve başka bir inşaat firmasına ait olduğu tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 2 bin YTL olan elektrik kablosunun yanı sıra ağızlı anahtar, pense, kerpeten, demir kesme makası, manivela, kablo kesme makası, boş bidon, ayakkabı, terlik, oto şarj cihazı, cep telefonu, el feneri ve eldiven bulundu.
Araçta bulunan kablolar şirket yetkililerine teslim edilirken, gözaltına alınan 3 zanlı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 10:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?