3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

'Kadın Kahvehanesi' geliyor

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz’ın eşi Sıdıka Dalmaz, şehirde sosyal ve kültürel içerikli kıraathane açılması için çalışma başlattığını söyledi.

İldeki bayanların biraraya gelebileceği, dostluk ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesini sağlayan toplantı yerlerinin bulunmadığını belirten Sıdıka Dalmaz, "Gümüşhane’de bu tür yerlerin olması bir ihtiyaç. İlimizde bayanlarımızdan gelen bu anlamlı teklifi sevinçle karşıladım" dedi.

Konuyu Vali Veysel Dalmaz’a ilettiğini söyleyen Sıdıka Dalmaz, "Vali bey sosyal ve kültürel anlamda açılacak olan kıraathanenin Gümüşhane’miz ve kadınlarımız için çok yaralı olacağını belirterek destek vereceğini söyledi.

Vali beyden aldığım destek ve bayanlarımızdan gelen teklif doğrultusunda kıraathane açmak için çalışmalarımıza başladık. Bu amaçla kıraathanenin yerinin temini için bir ekip oluşturduk" diye konuştu.

Açılacak kıraathanenin bir köşesinde kütüphane oluşturulacağını ve günlük gazetelerin okunabileceğini ifade eden Dalmaz, "Düzenlenebilecek sosyal yardım amaçlı eğlence gecelerinde yöresel yemeklerin de tanıtımına zemin hazırlayacağız. Ayrıca, tespit edebildiğimiz ailelere karınca kaderince de olsa maddi destek sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:28:39
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?