8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Kadınlar sahaya indi

Gümüşhane'de Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan “Gümüşhane’de Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın Rolünün Geliştirilmesi Projesi” için saha araştırma çalışmaları başlatıldı.

Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği (GEFAD) tarafından, Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Arzular Belediyesi’nin ortaklığında yürütülen proje ile Gümüşhane’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Proje kapsamında, 18 -40 yaş arası kadınlara anket çalışması uygulanırken, anket ile kadının kentin sosyal yaşamına katılım düzeyi, aile ekonomisindeki rolü ve kentlerdeki kadın örgütlenmesinin analizi yapılacak. Ege Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Mehmet Esen’in saha koordinatörü olarak görev aldığı çalışma, il ve ilçelerde kurulan pazaryerlerindeki stantlarda gerçekleştiriliyor.

Anket sonuçlarının, projenin altyapısını oluşturacağını kaydeden Esen, “Pazartesi günü Torul İlçesinde başladığımız saha çalışmalarımıza, salı günü Gümüşhane’de devam ettik. Bugün Kürtün, yarın Şiran, Cuma günü Köse ve Cumartesi günü de Kelkit pazarında stantlar kuracağız. Anket çalışmalarımızı gerçekleştirirken aynı zamanda katılımcı kadınlara da eğitim daveti yapıyoruz. Proje kapsamında, alanında uzman eğitmenler tarafından 06 Ekim tarihinde ‘Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı ve STK Yönetimi’, 20 Ekim tarihinde ise ‘Girişimcilik’ eğitimleri verilecek.” dedi.

Proje koordinatörü Gülşah Yılmaz ise, ilçelerde eğitime olan ihtiyaca dikkat çekerek, yapılacak eğitimler ile 400 kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Projenin ilçelerdeki kadın örgütlenmesine katkı sağlayacağını ifade eden Yılmaz, eğitim çalışmaları sonucunda 3 yeni kadın derneğinin kurulacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2012 Çarşamba 17:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?