3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Kahreden uğurlama

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde dün gece terör örgütü militanları tarafından askerlik şubesinin uzun namlulu silahlarla taranması sonucu şehit olan Piyade Er Hasan Doğan Kef için, Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde tören düzenlendi.

Silah arkadaşları tarafından naaşı morgdan alınarak omuzlarda tören alanına getirilen şehit er için burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Şehit er Hasan Doğan Kef'in özgeçmişinin okunmasından sonra Piyade Personel Yarbay Ali Dengili bir konuşma yaptı.

Yarbay Dengili, "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı bölücü terör örgütünce yapılan saldırılan sonucu bir vatan evladını daha şehit verdik. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen zavallı, insanlıktan çıkmış ve kalleşler sürüsü her gün sivil asker gözetmeksizin hain saldırılarını sürdürmektedir. İnsanlıktan çıkmış ve kalleşler sürüsü her gün saldırılarını sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) halka açılan penceresi olan Gümüşhane'nin Torul Askerlik Şubesi'nde vatan borcunu ödeyen Piyade Er Hasan Doğan Kef, terhisine 20 gün kala kalleşçe yapılan saldırı sonucu şehit düştü. Makamların en kutsalı olan şehitlik mertebesine ulaşan Doğan Kef, şimdi bu vatan için canlarını veren binlerce şehidimizle birlikte huzur içinde ve biliyor ki, arkasından gelmek isteyen daha 100 binlerce şehit adayı var. Tarihte hiçbir kuvvetin parçalayamadığı milletimiz gücünü bu şehit kanlarından almaktadır. Hangi kaynaktan beslenirse beslensinler yıkıcı ve bölücü terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu topraklar üzerinde yalnızca Türkiye Cumhuriyeti var olacak ve ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Şehidim, bayrağım al rengini senin kanınla daha al yapacak vatan aşkımızı daha da ateşleyecek, rahat uyu. Silah arkadaşların senin yolundan gitmek için tereddüt etmeyecektir. Aziz Türk milleti birlik ve beraberliğe ulaşması senin kudretin sayende olacaktır" dedi.

Şehit Er Hasan Doğan Kef'in naaşı daha sonra silah arkadaşları tarafından ambulansa konularak karayoluyla Trabzon'a nakledildi. Şehit Hasan Doğan Kef'in cenazesi, Trabzon'dan uçakla İstanbul'a, buradan İzmir'e daha sonra ailesinin ikamet ettiği Aydın'ın Germencik İlçesi'ne gönderilecek.

Hastane önünü dolduran vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atan vatandaşlar daha sonra tekbir sesleri arasında hastaneden Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi'ni takip ederek yürüyüş yaptılar ve terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Şehit Er Hasan Doğan Kef için Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene, Vali Veysel Dalmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti Milletvekili Sabri Varan, askeri ve mülki erkanla vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 19:27:28
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 19:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?