5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kaleler restore ediliyor

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kov Kalesi'nin restore çalışmalarının başladığını, Keçikale Kalesi'nin relöve çalışmalarının sürdüğünü, Canca Kalesi'nin ise 2007 yılında restore edileceğini söyledi. 

Kentin tarihi ve kültürel mirasını günümüze taşımak için gezi ve incelemelerini sürdüren Vali Salihoğlu, 2007 yılının Gümüşhane'nin turizm yılı olacağını dile getirdi. Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Çildoğan ile birlikte bin 650 rakımlı Canca Kalesi'ne tırmanan Vali Salihoğlu, yaptığı açıklamada, "İlimizin çevresinde 5 adet daha böyle güzel tarihi kaleler var. Bölgemiz tarihi kalıntıları oldukça fazla olan bir bölge. Bu da bölgemizde çeşitli medeniyetlerin olduğunu ortaya koyuyor. Bugün çıktığımız Canca Kale'mizde şansımız var. Bu kalemizin relövesini çıkarma imkanımız oldu. Proje ihalesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı yazdık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın DÖSİM kaynaklarından ödenek gönderilecek. 2007 yılında kaynağı temin edip aslına uygun olarak restore edeceğiz" dedi. 

İldeki diğer kaleler hakkında da bilgi veren Salihoğlu, Kov Kalesi'nin restorasyonu ihalesinin yapıldığını belirterek, "Keçikalesi ile ilgili olarak relöve çalışmaları devam ediyor. Bu üç kalemizle birlikte ilçelerimizde de bulunan kalelerimiz için çalışmalarımız sürüyor. Elbette kale onarımı çok teknik bir iş. İhaleyi alacak olan müteahhitlerde daha önce bu işleri yapmış olmaları gerekiyor. O bakımdan ihale aşamasında bazı zorluklar var. İşi alanın bu işte tecrübesi olması gerekiyor" diye konuştu. 

Gümüşhane yöresindeki kalelerin fotoğrafları olduğunu da vurgulayan Vali Salihoğlu, "Bu yönden şanslıyız. Bu fotoğraflarla açılacak olan fuarlarda kalelerimizi tanıtma imkanımız var. Gümüşhane'nin kalkınmasında en öncelik turizm olduğu için bu yöndeki çalışmalarımız ağırlık veriyoruz. İlimizin çok zengin tarihi mirası var. Bu mirası ulusal ve uluslararası arenada tanıtarak turizm pastasından yararlanmak istiyoruz. Kısa bir süre önce başladığım görevim süresince fırsat buldukça hafta içi ve hafta sonları bu tarihi yerlerimizde ilgili kurum müdürlerimizle incelemelerde bulunarak yapacağımız çalışmaları planlıyoruz. 2007 yılının ilimiz için turizm yılı olması için büyük bir çaba içerisindeyiz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 11:19:13
Güncelleme :13 Kasım 2006 Pazartesi 11:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?