8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Kamu-Sen: Hocalı'nın hesabı sorulsun

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şevki Aşkın, 15 yıl önce Ermeniler tarafından Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yapılan katliamı kınadıklarını belirterek “Soykırımın sorumluları uluslar arası mahkemede yargılanarak cezalandırılmalıdır” dedi. 

Yaptığı yazılı açıklamada Azeri Türklerini sivil, asker, çocuk, kadın, ihtiyar, genç demeden vahşice katleden Ermenilerin Hocalı'da tarihin kara sayfalarına geçtiğini kaydetti. Aşkın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Sözde soykırım iddiaları ile Türkiye'yi suçlayan Ermenistan, Azerbaycan'ın tarihi Karadağ Bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan Hocalı kentini ele geçirmek için 613 kişiyi hunharca katletmiştir. 

Ermenilerin Hocalı'da yaptığı bu katliam BM Jenosit Antlaşmasında, jenosidin gerçekleşmiş sayılacağı koşulları sayan 2. maddesinde yer alan beş şıkkının ilk ikisi ile uyum göstermektedir. Olayın üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen konuya ilişkin sorumluluğu BM yerine getirmemiştir. Hocalı Soykırımının sorumluları uluslar arası mahkemelerce yargılanarak cezalandırılması için BM başta olmak üzere tüm kuruluşları ve yetkililerini göreve çağırıyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 15:29:25
Güncelleme :3 Mart 2007 Cumartesi 15:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?