2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Kamyonet şoförü hala bulunamadı

Gümüşhane’nin Özkürt’ün Beldesi yakınlarında Kürtün Baraj Gölü’ne uçan kamyonette bulunan İbrahim Pekin’i arama çalışmaları sürüyor. Kürtün Baraj Gölü’nde 4 gündür sürdürülen arama çalışmalarında İbrahim Pekin’in cesedine henüz ulaşılamadı.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Marangoz, Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş ve diğer yetkililerle birlikte bölgeye giderek, arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Dalmaz’a bilgi veren dalgıçlar, su bulanık olduğu için çalışmaların zorlukla sürdüğünü belirterek, "20 santimetreden aşağısını görmemiz mümkün değil. Yaptığımız aramalardan sonuç alamadık. Su hem bulanık hem de akıntı nedeniyle çok tehlikeli. Barajın 10 metre aşağısında sular altında kalan eski bir yol var. Bu yolun aşağısı 35-40 metrelik uçurum. Bu şartlarda cesede ulaşmamız mümkün gibi görünmüyor, ama biz aramalarımıza devam edeceğiz" dedi.

İbrahim Pekin’in yakınları ile de görüşen Vali Dalmaz, anne Havva Pekin’in sözleri karşısında oldukça duygulandı. Oğlunun bulunmasını isteyen Havva Pekin, "Kaç gündür neredeydin uşağım? Oğlumu bul, bana ver. Ellerimle toprağa gömeyim, oğlumu ne olur bul bana ver" dedi.
Vali Dalmaz, "Onun için buradayız ana. Oğlunu bulmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarım zaman zaman dalıp oğlunu arıyorlar. İnşallah en kısa zamanda bulur sana teslim ederiz" diyerek Havva Pekin’i teselli etmeye çalıştı.

27 Şubat Pazar günü Ahmet Bayrak’ın kullandığı 05 EL 548 plakalı kamyonet, Özkürtün Beldesi’ne 500 metre kala rotunun çıkması sonucu Kürtün Baraj Gölü’ne uçmuştu. Kazada Erdal Pekin (24) yaralı olarak kurtulurken, Ahmet Bayrak’ın (20) cesedi bir gün sonra baraj gölünden çıkarılmış, İbrahim Pekin’e (27) ise ulaşılamamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan yiğit IP: 194.27.49.xxx Tarih : 23.03.2005 14:39:17
Baraj gölüne ucarak hayatını kaybeden İbrahim Pekin bulunarak köyündeki aile mezarlığına defnedildi.