5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kan bağışına cezaevinden destek

Kızılay Gümüşhane Kan Merkezi tarafından il genelinde sürdürülen kan bağışı kampanyasına E Tipi Kapalı Cezaevi'nden de destek geldi. 

Cezaevinde görevli 20 idari personelin yanı sıra 100 hükümlü ve tutukluyla birlikte kan bağışında bulunan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, "İnşallah ihtiyacı olan insanlarımıza can vermiş oluruz" dedi. 

Başsavcısı Peker, yaptığı açıklamada herkesin mutlaka hayatında bir kez de olsa kan bağışında bulunmasını isteyerek, "Cezaevimizde 100 hükümlü, 20 idari personel olmak üzere toplam 120 kişi kan bağışında bulundu. İnşallah bu kan bağışları sayesinde ihtiyacı olan insanlarımıza can vermiş oluruz. Zaten kendileri bu olayı gündeme getirdi. Cezaevi idaresinin hiçbir telkini olmadan arkadaşlarımız kendi rızalarıyla kanlarını bağışladı. Cezaevimizdeki hükümlü arkadaşlarımız sağlık konusunda oldukça hassas davranıyorlar. Daha önce de organ bağışında bulunarak bu duyarlılığı göstermişlerdi. Bu açıdan Cezaevi idaresini de tebrik etmek gerekir. Arkadaşlarımızın yaklaşımı çok önemli. Ben hem cezaevi idaresini, hem hükümlü arkadaşlarımızı kutluyorum. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz bundan sonra da devam eder. Cezaevi olarak, bu konudaki hassasiyetimiz göz önünde bulundurularak, dışarıdan cezaevine bakış açısı da değişmiş olur" diye konuştu. 

Cezaevinde kan bağışında bulunan hükümlüler ve idari personel de herkesi kan bağışı yapmaya çağırdı. Kızılay Kan Merkezi'nde görevli hemşireler Senem Yıldızbaşoğlu ve Çiğdem Çavuşoğlu ile birlikte gelen Dr. Gökhan Kemaloğlu da, "Arkadaşları kutluyorum. Buradan alacağımız kanlar muhtaç insanlarımızın çok önemli ihtiyacını gidermiş olacağız. Memnuniyet verici bir hadise. Gerek Başsavcımız, gerek Cezaevi Müdürümüz, diğer görevliler ve tutuklu, hükümlü arkadaşlar bizleri çok mutlu etti. Çok onurlandık" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 17:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?