7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kar yağışı etkisini arttırdı

Gümüşhane’de dün akşamdan beri devam eden kar yağışı bugün de etkisini sürdürdü. Kent merkezinde kar kalınlığı 16 santimetreye ulaştı.

Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklamada ise kar yağışının devam etmesi nedeniyle il genelinde 17-18 Ocak tarihlerinde engelli kamu çalışanlarının 2 gün izinli sayıldığı, merkez ilçede 17-19 Ocak tarihleri arasında 3 gün, Şiran İlçesinde 17-18 Ocak tarihlerinde 2 gün, Kelkit ilçesinde 18 Ocak tarihinde 1 gün taşımalı eğitime tabi öğrencilerin izinli sayılacağı bildirildi. Torul ve Kürtün ilçelerinde ise okullar dün ve bugün için tatil edilmişti.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise, kent merkezinde etkili olan yağışın gün boyu devam ettiğini ve kar kalınlığının 16 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, yağışının yarın da devam etmesi ve Perşembe gününden itibaren Gümüşhane’yi terk etmesinin beklendiğini söyledi.

Öte yandan kapanan köy yollarında ise çalışmalar gün boyunca devam etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kentin doğusunda kalan vadilerde bulunan köylerde yağışın daha az gerçekleştiğini belirterek, iş makinelerinin çok sayıda köy yolunu ulaşıma açtığını söyledi. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Yalçın, dün akşamdan beri etkili olan kar yağışıyla birlikte toplam 321 köyü bulunan Gümüşhane’nin 241 köyü ile ulaşımının kesildiğini fakat birçoğunun ulaşıma açıldığını ifade etti.

Yalçın, öncelikli olarak hasta, doğum ve cenaze olan köy yollarının ulaşıma açıldığı, Torul ve Kürtün’de ise diğer ilçelere nazaran daha yoğun olan kar yağışı nedeniyle yalnızca acil durumlarda ekiplerin müdahalede bulunduklarını sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 18:07:43
Güncelleme :18 Ocak 2012 Çarşamba 17:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?