7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kar yolları yine kapattı

Gümüşhane’de dünden beri etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı 21 santimetreye ulaşırken, 204 köy yolu da ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, dün başlayan ve gece de etkili olan yağışın ardından dün açılan kapalı yolların bugün tekrar kapandığını ve 321 köyü bulunan Gümüşhane’nin 204 ile ulaşımın kesildiğini söyledi.

Yalçın, ekiplerin erken saatlerden itibaren yağışın durmasıyla birlikte çalışmalara başladıklarını, öncelikli olarak taşımalı eğitim yapılan köy yollarının açılacağını belirterek, “Merkez ilçede 65, Kelkit ilçesinde 30, Şiran ilçesinde 51, Kürtün ilçesinde 34, Torul ilçesinde 13 ve Köse ilçesinde 11 olmak üzere toplam 204 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştır. Toplam 21 ekibimiz ise köy yollarında çalışmalara başlamıştır” dedi.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise bu sabah itibarı ile kent merkezindeki kar kalınlığının 21 santimetre olarak ölçüldüğünü, yağışın bugün de devam etmesinin beklendiğini söyledi. Kul, gece en düşük hava sıcaklığının eksi 6,5 derece olarak ölçüldüğünü ve havanın yarından itibaren açacağını belirterek, vatandaşları don ve buzlanma olayına karşı uyardı.

Öte yandan Karayolları yetkilileri ise Yağmurdere Vadisi’ni bağlayan Kostan Dağı Geçidi ile İkisu-Şiran arasındaki Tersun Dağı Geçidi’nin ulaşıma kapalı olduğunu, diğer yollarda herhangi bir problem olmadığını ve ekiplerin çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Kar yağışının hafif şekilde devam ettiği Zigana Dağı’nda ise ekipleri çalışmalarını devam ettiriyor. Yolda sürekli tuzlama ve temizlik yapan ekipler, sürücüleri zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları konusunda uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 15:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?