3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Karaca Mağarası, turizm sezonuna hazır

Mağara turizminde önemli potansiyele sahip olan Gümüşhane’nin Cebeli Köyü'nde bulunan Karaca Mağarası, yeni turizm sezonuna hazır.

Karaca Mağarası'nda incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, “Dünyanın sekizinci harikası olan mağaramızı herkesin ziyaret etmesini istiyorum” dedi.

Dalmaz, Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir ve Özel İdare Müdiresi Medine Ürek ile birlikte Karaca Mağarası'nda incelemelerde bulundu. Vali Dalmaz, her yıl olduğu gibi geçen yıl da 15 Kasım tarihinde sezonu kapatan ve 15 Nisan tarihinde turizme açılacak olan mağarayla ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mağaranın bu haliyle yeni turizm sezonuna hazır olduğunu ifade eden Gümüşhane Valisi Dalmaz, geçen yıl 17 bini öğrenci olmak üzere 45 bin vatandaşın mağarayı ziyaret ettiğini belirtti. Dalmaz, “Tabii güzelliği ile göz kamaştıran Karaca Mağarası, dünyanın sekizinci harikasıdır. Damlataş oluşumları bakımından çok zengin özelliklere sahip Karaca Mağarası, alt yapı sorunları halledilerek turizm sezonuna hazır hale getirildi. Yurt içinden ve yurt dışından ilimize gelecek ziyaretçiler, Karaca Mağarası'nın yanı sıra ilimizin var olan tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görme imkanına da sahip olacaklar" dedi.

Gümüşhane'de 24 adet daha damlataş mağarasını turizme açmak üzere çalıştıklarını ifade eden Dalmaz, "Bunlar arasından en önemlileri olana İkisu ve Altuntaş mağaralarında altyapı projelendirme çalışmaları bitirilmek üzere. İlimizdeki mağara potansiyeli ile turizme ivme kazandıracağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 16:37:42
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?