6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Karaca Mağarası açıldı

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyündeki Karaca Mağarası turizm sezonunun başlaması ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, mağaranın 15 Kasım’da ziyarete kapatıldığını ve bu süre zarfında yürüme parkurları, elektrik hatları ve kamera sisteminin gözden geçirildiğini söyledi. 

Şehir merkezine 17 km mesafede bulunan Karaca Mağarasının damlataşı oluşumları bakımından çok zengin olduğunu söyleyen Yalçın, içindeki sarkıt, dikit, ve sutun yoğunluğu açısından dünyada eşine ender rastlanan bir mağara olduğunu ifade etti. 

Mağaranın içerisinde org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları, mağara gülleri ve havuzlardan çıkan küçük dikitlerin de bulunduğunu ifade eden Yalçın, mağaranın uzunluğunun 105 metre, tavan yüksekliğinin ortalama 18 metre ve toplam iç alanının bin 500 metrekare olduğunu belirtti. 

Mağara giriş ücretlerinin İl Encümeninde belirlendiğini de sözlerine ekleyen Yalçın, fiyatların bu yıl öğrenciler için 2 YTL, siviller için 5 YTL olarak belirlendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 08:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?