6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kardeş Köy Projesi

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) toplumsal dayanışmayı destekleme projeleri kapsamında Kelkit ilçesine bağlı Sarışeyh köyünü kardeş köy seçti. 

Proje hakkında bir açıklama yapan GİKDER Başkanı Selim Nas, Gümüşhane’nin kalkınmasının başlıca yolunun birlik ve beraberlikten geçtiği bilinciyle dernek olarak 5 ilçede ve bir tanede il merkezinde olmak üzere 6 köyü kardeş köy seçtiklerini söyledi. Kardeş köylerin belirlenmesinin ardından ilk ziyareti Kelkit ilçesine bağlı Sarışeyh köyüne düzenlediklerini ifade eden Nas, öncelikle köyün ihtiyaçlarını belirledikten sonra dernek olarak bu ihtiyaçların giderilmesi yönünde gerekli adımları atacaklarını belirtti. 

Sarışeyh köyü muhtarı İmdat Akar ise GİKDER’in projesinde kendi köyünü seçmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Akar, derneğin daha önce Sarışeyh köyü ilköğretim okuluna 2 bilgisayar ve yazıcı bağışladıklarını ve son ziyaretlerinde öğrenciler için getirdikleri giysi ve oyuncaklarla köy halkını sevindirdiğini de sözlerine ekledi. 

Kardeş köy projesi kapsamında düzenlenen ziyarete GİKDER Genel Başkanı Selim Nas, Başkan Yardımcısı Abdullah Tanış, GİKDER Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Metin Sevindik, Ekonomi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Suat Nas katıldı

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 10:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?