3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Kardeşini seç kampanyası

Eski bir gazeteci olan Cengiz Tünay tarafından 28 Kasım 2004 tarihinde başlatılan 'Kardeşini Seç Kampanyası'na Gümüşhane'den bin 100 öğrencinin katıldığı, 800 öğrencinin de sırada beklediği bildirildi. Kampanyaya destek veren Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 81 il içinde kampanyada görevli tek vali oldu.

Kampanya hakkında bilgi veren Gümüşhane Valisi Dalmaz, emekliler, memurlar orta gelir durumunda olanların bu kampanya içerisinde yer aldığını belirtti. Vali Dalmaz, "Bu bir aktivite, manevi tatmin arayan insanlardan oluşuyor. Amaçları 'bir öğrenciye yardımcı olabilir miyiz?' çabası içerisindedirler. Ülkemizde, vali olarak bu kampanyaya başkanlık eden bir tek ben varım. Bu da kampanyaya katılanları çok memnun etti. Sık sık beni arıyorlar ve yardım edebilecekleri öğrencilerin adlarını istiyorlar. Şu ana kadar bin 100 öğrencimiz bana verilen adresle internet aracılığı ile bağlantı kurarak bu kampanyadan yararlandı. 800 öğrencimiz daha sırada beklemektedir. Bu öğrencilerimiz aynı zamanda internet ortamında biribirleriyle de haberleşiyorlar" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Köse İlçesi'ne bağlı Yuvacık Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan Betül Kılıç'a 'Kardeşini Seç Kampanyası' nedeniyle gönderilen yardım paketini eşi Sıdıka Dalmaz ve Köse Kaymakamı Mehmet Makas ile birlikte vererek, kampanyanın genişlemesi için çaba harcanacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 16:14:04
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 10:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?