6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Karşıyaka kavşağı tehlike saçıyor

Gümüşhane'nin Karşıyaka Mahallesi transit yol güzergahında bulunan trafik ışıklarının devre dışı bırakılması sürücülere zor anlar yaşatıyor.


Gümüşhane merkez Karşıyaka Mahallesinde transit yol üzerine yapılan ve bir dönem aralıksız hizmet veren trafik ışıklarının son bir ay içerisinde devre dışı bırakılması kent merkezinden transit yola çıkan araçları ve transit yolda seyir halinde bulunan araçları karşı karşıya getiriyor.


Geçtiğimiz 9 Ağustos günü Mordut mevkiinde meydana gelen heyelanın ardından yapılan servis yolunun başlangıcı da olan kavşakta, heyelanın ardından yolun ortasına dikilen yön levhaları da yüksek tonajlı araçlar tarafından sürekli eziliyor.
Trafik kontrol ışıklarının devre dışı bırakılması ile kavşağın yayalar açısından tehlikeli hale döndüğünü söyleyen vatandaşlar, “Trafik ışıkları çalışırken bütün sürücüler ışıklara riayet ederek yollarına devam ediyordu. Şu anda devre dışı bırakılan ışıklar yol üzerindeki tehlikeyi arttırdı. Trafik ışıklarının devreden çıkartılması hem sürücüleri hem de biz yayaları zor durumda bırakıyor. Karşıdan karşıya geçişlerde gelen araçların hızına göre kendimizi ayarlamak zorunda kalıyoruz. Ortada bir düzensizlik var. Sürücüler transit yol olması nedeniyle hızlı gidiyorlar. Yetkilerinin bir an önce bu yola ve bu trafik ışıklarına bir düzenleme getirmesini bekliyoruz. Zira bir kaza olduktan sonra, birilerinin canı yandıktan sonra alınacak önlemlerin hiçbir önemi olmayacak” şeklinde yetkililere seslendiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?