7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kasım'da tüm köylere internet

Gümüşhane Türk Telekom İl Müdürü Hüseyin Karasoy, Türkiye genelinde yürütülen Kırsal Alan Santral Dönüşüm projesinin geçen hafta Gümüşhane’de başladığını ve çalışmaların Kasım ayında tamamlanacağını söyledi.


Proje kapsamında Gümüşhane de ilave edilen 4 yeni santral sahasıyla birlikte toplam 87 kırsal santralin yeni nesil santrallere dönüşümünün yapılacağını, genişbant erişim, fiber, transmisyon, enerji ve santral sistemlerine yatırım yapılarak aktif 21 bin 408 hattın hizmete verileceğini bildirmiştir.


Türk Telekom hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Karasoy, projeyle birlikte Gümüşhane’deki 87 adet santralin yeni nesil santrale dönüştürüleceğini, dönüşüm ardından Gümüşhane’nin her yerinden genişbant internet hizmeti alınabileceğini, CLIP, CLIR, ayrıntılı fatura, SMS ve sesli mesaj hizmetlerinin aktif 21 bin 408 hatta verilebileceğini söyledi.


Daha önce 25 santral merkezinde verilen ADSL erişim hizmetinin il genelindeki tüm santrallerde verileceğini ifade eden Karasoy, Türk Telekom ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında altyapı eksikliği nedeniyle İnternet bağlantısı yapılamayan okulların İnternet bağlantıları en kısa zamanda yapılarak Öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.


Türk Telekom’un Sosyal Projesi kapsamında Gümüşhane, Kelkit, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerine kurulumu yapılarak hizmete verilen İnternet Evi projesine Şiran ilçesinin de eklendiğini söyleyen Karasoy, bu ilçedeki çalışmalarında en kısa sürede tamamlanarak hizmete sokulacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?