7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Katlı otopark aralıkta hizmete giriyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İller Bankasından alınan kredi ile Zafer Meydanında başlatılan katlı otoparkın kaba inşaatının Aralık ayına kadar bitirilerek hizmete gireceğini söyledi.

Başkan Canlı İHA’ya yaptığı açıklamada, çalışmaların umduklarından daha iyi gittiğini, yüklenici firmanın ciddi bir firma olduğunu ve çalıştığını belirterek, inşaat çalışmalarının istedikleri süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Birçok kişinin bu projenin hayal olduğunu düşündüğünü ifade eden Canlı, “Biz inandık ve inşallah istediğimiz süre içerisinde otoparkı bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Canlı, otoparkın inşaat sözleşmesinin 15 Aralık’ta sona erdiğini, fakat kış mevsiminin gelmesi nedeniyle sadece kaba inşaatının tamamlanarak geri kalan ince işçiliği ve çevre düzenlemesinin daha sağlıklı olması açısından bahar aylarında yapılacağını belirterek, kaba inşaatın bitmesi ile birlikte otoparkın 15 Aralık’tan itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Otoparkın yanında Defterdarlığa ait olan ve İl Özel İdaresine tahsisli arsayı daha önce Defterdarlık ve İl Genel Meclisinden talep ettiğini söyleyen Canlı, tahsisin kaldırılması için Özel İdareye başvurmak sureti ile İl Genel Meclisinden tahsisin kaldırılmasını talep ettiğini fakat meclisin bunu uygun görmediğini anımsatarak, “Biz o zaman meclis üyesi arkadaşlarımıza demiştik ki siz buranın tahsis gerekçesini kaldırır ve bakanlıktan da burayı bize tahsis ederseniz ben bir yıl içinde bitirip vermeyi taahhüt ediyorum. Maalesef o gün arkadaşlarımız bunu uygun görmediler. Ona da saygı duyuyorum. Neticede onlarda bir siyasi temsilci. Belki de meclis üyelerimiz bizim burayı yapabileceğimize bile inanmadılar. Dolayısıyla çok da fazla polemik konusu yapmadım. Seçime doğru gidilirken böyle polemiklerin olmasını da normal karşılıyorum. Seçim sonrası biz devam edersek orasını bize tahsis ederler diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Yer altına yapılan 2 katlı otoparkın giriş ve çıkışının Atatürk Caddesine bakan girişten olacağını söyleyen Canlı, 150 araçlık otoparkın hizmete girmesinin ardından bu bölgedeki trafik sorununun biteceğini ifade etti. Başkan Canlı, otoparkın hizmete girmesi ile birlikte Atatürk Caddesinde tamamen park yasağı uygulanacağını bu konuda Trafik Komisyonundan da karar çıkarttıracaklarını dile getirdi.

Otoparkın İller Bankasından alınan 10 yıl vadeli kredi ile yapıldığını söyleyen Canlı, bu krediyi kira gelirleri ile rahatlıkla ödeyebileceklerini ifade etti. Canlı, katlı otopark ihalesinin KDV hariç bir milyon 890 bin YTL’ye ihale edildiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 11:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?