2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Kavaklar kesiliyor

Gümüşhane’de İl Hıfzısıhha Kurulu’nun aldığı karar gereği bugüne kadar bin adet kavak ağacı kesilirken, karga yuvalarının bulunduğu ağaçların yavrular yuvadan ayrıldıktan sonra kesileceği belirtildi.

Çevreye yaydığı polenler nedeniyle tüberküloz, astım ve bronşit hastaları için risk oluşturan ve kirliliğe neden olan kavakların kesilmesi için 2 yıl önce İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karar uygulanmaya başlandı. Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Sebahattin Şeker, kavakların kesimine vatandaşlardan bir tepki gelmediğini belirterek, "Vatandaşlarımızdan bazıları kavak ağaçlarını kendileri kesiyor. İmkanı olmayanların kavakları ise zabıta ekiplerimizce kesilerek hak sahiplerine teslim ediliyor. Resmi kurum ve kuruluşlar da dahil olmak üzere il içerisindeki tüm kavaklar kesilecek. Bugüne kadar bin adet kavağın kesimini gerçekleştirdik" dedi.

Ağaçların kesiminde karşılaştıkları en büyük sorunun karga yuvaları olduğunu ifade eden Şeker, "Sağlığımızı düşünüyoruz ama yuva yıkmaya gönlümüz razı değil. Bu nedenle karga yuvası bulunan kavakları şimdilik buduyoruz. Yavrular yuvadan uçtuktan sonra bu kavaklar da kesilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 12:57:38
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 12:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?