5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kayak tesisleri şenlendi

Gümüşhane'ye son günlerde yağan kar, Gümüşhane ve Trabzonlu kayakseverler ile vatandaşların 2000 rakımlı Zigana'ya akın etmesine neden oldu. 

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, Zigana'ya kar yağışı ile birlikte yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Gümüşkayak Tesisleri İşletmecisi Mehmet Eroğlu ise 100 yataklı tesisin hafta sonları tamamen dolduğunu belirtti. Çoğunluğu Gümüşhane ve Trabzon'dan gelen kayakseverler ve vatandaşlar, 2000 rakımlı zirvede zaman zaman kar yağışı ve sisli olmasına aldırış etmeden çocukları ile tatil keyfi yaşadılar. Profesyonel kayakçılar için 850 metre uzunluğundaki telesiyej ile amatörler için 300 metre uzunluğundaki teleskide, kayak ve kızakları ile kayanlar sis ve yağış altında karın tadını çıkardılar. 

Hafta sonları günü birlik kamp yapan 7-15 yaş arasındaki 15 çocuğu görmek için kayak tesislerine giden Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, zirvede yaşanan yoğunluktan çok memnun olduğunu söyledi. Okulların yarı yıl tatiline girmesi ile 7-15 yaş arasında 15 çocuğun kampa katılacağını ifade eden Müdür Çildoğan, "Ancak kar yağışı ile birlikte hafta sonları bu çocuklar günü birlik kampa katılıyorlar" dedi. 

Zigana'ya çocukları ile akın eden vatandaşlar, amatörler için yapılan 300 metre uzunluğundaki teleskide kayak ve kızakları ile kayarlarken günü birlik kamp yapan kayakçı çocuklar ise 850 metre uzunluğundaki telesiyejde saatlerce kaydılar. Akşam saatlerinde kayakçı çocuklar ile sporcular ellerinde meşalelerle kayarak adeta şov yaptılar. Kayakçıların yaptığı bu şov vatandaşlar tarafından merakla izlendi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 13:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?