5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kayak tesislerine onarım

Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait Zigana Dağı zirvesinde bulunan Gümüşkayak Kamp Tesisleri, 29 yıllığına Yap-İşlet-Devret Modeliyle İşletmeci Mahmut Eroğlu'na verildi. 

Yapılan kiralamadan sonra tesislerde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, sürdürülen yenileme çalışmaları hakkında İşletmeci Mahmut Eroğlu'dan bilgi aldı. Tesislerde 50 olan yatak kapasitesini 150'ye çıkaracağını belirten Eroğlu, "14 adet ikiz bungalov evle birlikte, 100 kişilik toplantı salonu ve 100 kişilik kafeteryayı da en kısa zamanda hizmete sokacağız" dedi. 

Turizmin 12 aya yayılması gerektiğini belirten Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise şöyle konuştu:
"Gümüşkayak tesislerimiz ilimizin turizm alt yapısı için çok önemli. Burada gördüğüm çalışmalardan memnun kaldım. Turizm, ülkemizde büyük bir hızla gelişim gösteren, buna bağlı olarak da diğer sektörler üzerindeki etkisi nedeniyle öncü rol oynamaktadır. Turizm sektörü, döviz girdilerinin artırılması, istihdam yaratarak işsizliğin azalması gibi hayati değer taşıyor. Turizm çok önemli bir kaynak haline gelmiştir. İlimizde turizm sezonunu 12 aya yayılması için her türlü çalışmayı yapmaktayız". 

Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nin kış turizminin yanı sıra kongre turizmine de ev sahipliği yapabilecek kapasiteye kavuşacağını belirten Gümüşhane Valisi Dalmaz, "Kongre turizmi ziyaretçi başına tatil turizmine oranla 3-4 kat daha fazla gelir getirmektedir. Kongre turizminin henüz başında olan ülkemizin potansiyeli göz önüne alındığında ilimiz için bilinçli politikalarla pazar payımızı artırabiliriz. Bu tesislerimizde yapılan yenileme çalışmaları beni memnun etti" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 11:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?