5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kayalar yüzünden kazalar gerçekleşti

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, kayaların düşmesi sonucu çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelen Trabzon-Erzurum Karayolu'nun Gümüşhane şehir geçişinde çalışma başlattı. 

Terminal mevkii ile Köprübaşı Karakolu arasındaki bir kilometre uzunluğundaki karayolunun yamacında, bugün bellerine halatlar bağlayan 4 işçi tarafından taş ve kaya temizliği yapıldı. Çalışmalar nedeniyle karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, yolun taşlar sebebiyle kapanmasıyla trafik akışı şehir içindeki Cumhuriyet Caddesi'ne kaydırıldı. İhaleyi alan özel bir firmanın gerçekleştirdiği çalışmalar, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Firma yetkilileri, böyle bir çalışmayı Türkiye'de ilk kez kendilerinin başlattığını belirterek, "4 işçimiz eğitimden geçtikten sonra bu tür işlerde çalıştırılıyorlar. Yamacın yukarısında bulunan ağaçlara bağlanan halatlar işçilerimizin bellerine takılı bulunan hareketli kemerlere geçiriliyor. Yaklaşık 25 dönümlük yamaç taş ve kayalardan temizlendikten sonra yeniden taş ve kaya düşmemesi için demir perdeyle örtülecektir" dedi. 

Yolun ulaşıma kapatılmasından en çok etkilenen ise yayalar oldu. Terminal ile Köprübaşı Karakolu arasındaki yolu Cumhuriyet Caddesi'nden dolaşmak istemeyen bazı vatandaşlar, tehlikeyi göze alarak çalışma yapılan yoldan geçti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 12:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?