6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kaybolan profesör nasıl bulundu?

Beraberindeki ekiple Gümüşhane'ye gelen Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşet Arslan, bitki araştırması için çıktığı Köse Dağı'nda kaybolunca cep telefonu ışığı yardımıyla bulundu.


Beraberinde eşi Fatma Arslan ve 4 uzmanla birlikte Gümüşhane'ye gelerek, bitki araştırması için dün Subaşı Köyü Köse Dağı mevkisindeki orman araziye çıkan Arslan, bir süre sonra aniden sis bastırınca yolunu kaybetti. Ekip, park ettikleri minibüsün yanına dönerken, sivil savunma ve jandarma ekiplerince dün akşam başlatılan çalışmalar sonucu, saat 02.00 sıralarında ulaşılan Arslan, dağdan indirilerek, Kırıklı Karakolu'na getirildi. Yaklaşık 7 saat sonra bulunan ve yürümekten dolayı yorgun düştüğü
belirtilen Arslan, bugün beraberindeki ekiple kentten ayrıldı. Arslan, ayrılışı sırasında gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı.


Neşet Arslan'ın, jandarmada alınan ifadesinde, ekibi ile birlikte, daha çok Erzurum yöresinde görülen ''Allıgelin'' adlı çiçeğe yönelik bir araştırma için bölgeye geldiklerini söylediği belirtildi. Arslan'ın, nadir olarak bulunan bu çiçeğin, haziran ayında Erzurum yöresinde görülmeye başladığını, yayılış alanını tespit etmek için bu bölgeye yakın alanda araştırma yaptıklarını anlattığı kaydedildi.
Yetkililer, aramalar sırasında Arslan'a megafonla seslenerek cep telefonunun ışığını yakmasını istediklerini, bu şekilde yerini belirleyerek onu bulduklarını anlattı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 23:21:52
Güncelleme :27 Mayıs 2008 Salı 23:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?