7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kaymakam Kaldırım'a horonlu veda

Son kaymakamlar kararnamesi ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atanan Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım’a Zigana Dağı’nda özel bir tesiste veda yemeği verildi.

Veda yemeğine Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Torul Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Durgut, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kabasakal, Emniyet Amiri Cüneyt Gökçek, ve kurum müdürleri katıldı.

Yemekte, veda konuşması yapan Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, iki yıldır ilçede kaymakamlık yaptığını belirterek, “Bu süre içerisinde yeri geldiğinde üzüldük, yeri geldiğinde beraber güldük. Konuşan arkadaşlarım, çok güzel şeyleri dile getirdiler. Bunların ne kadarını hak ediyoruz takdir sizlere aittir. İki yıldır çok şeyi birlikte paylaştık. Görevimin birinci yılında vali yardımcılığına vekalet etmem nedeniyle ilçemize fazla mesai ayıramadım. İkinci yılımızda çok arkadaşımla köyleri gezdik. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Yerinde gördük, yerinde tespit yaptık. Elimizden geldiğimce hizmeti vatandaşın ayağına götürme gayreti içerisinde olduk. Elbetteki yaptığımız hizmetlerle değerlendireceksiniz. Güzel eserler ortaya koymak, onun gayreti içinde olmak, vatandaşın efendisi olarak görmek değil, vatandaşın hizmetkarı olarak görmek, ayağına gitmek, sorunu yerinde görmek meslek hayatımızın en güzel şeyleri oldu. Makamda oturup caka satmak hoş şey değildir. En ücra köşede devletin elini, sıcak yüzünü, gülen yüzünü vatandaşa nasıl ulaştırıyorsun önemli olan budur. Devletin ayağına gelemeyen insanların ayağına devletin güler yüzünü götürebiliyorsan, önemli olan budur. Ayrılıklar hüzünlüdür. Bu hüznü yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Kaldırım, konuşması sırasında çok duygulu olduğu gözlendi. Yapılan konuşmalardan sonra Torul Belediye Başkanı Selami Bostan tarafından ilçe adına Kaymakam Kaldırım’a hediye verirken Torul Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kabasakal ise Erzincan’dan getirttiği özel bir ibrik hediye etti. Veda yemeğinde daha sonra tesisin bir başka bölümünde iftar yemeği için Zigana’ya gelen Gümüşhane Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz da katıldı.

Veda yemeğinin sürprizi ise iki yıldır Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım’ın koruma polisliği görevini yapan Ayhan Yaylı’nın kemençe çalması oldu. Yemeğe katılan Kaymakam Kaldırım, Vali Yardımcısı Yılmaz, Belediye Başkanı Bostan, Cumhuriyet Başsavcısı Kabasakal ve davetliler Yaylı’nın çaldığı kemençe eşliğinde horon oynadılar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 17:54:55
Güncelleme :10 Ekim 2007 Çarşamba 18:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?