6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kazma küreklerle yardıma koştular

Kelkit ilçesine bağlı Karacaören köy yolunun ulaşıma açılması çalışmalarına vatandaşlarda yardım etti.

İlçeye 30 kilometre mesafede bulunan yüksek rakımlı yerleşim birimlerinden olan ve yolu kar sebebiyle kapanan Karacaören köyü Köy Hizmetleri birim müdürlüğü ekiplerince açıldı. Köy Hizmetleri birim müdürlüğüne ait araçların yol güzergahlarında başlattığı yol açma ve genişletme çalışmalarına Karacaörenliler de ellerinde kazma küreklerle yardım etti.

Ekip çalışanları;“ Hiçbir köyde böylesine bir yardımlaşma örneği görmedik. Köylüler yollarını ulaşıma açmamızın gayreti içerisinde olduğumuzu görünce ellerine geçirdikleri küreklerle aracımızın almadığı kısımları kendi imkanlarıyla aldılar. Bazı kısımlarda bulunan su akarlarının tıkanan ve buzlanan bölümlerini köylüler açarak bizlerin işini hafifletmiş oldular. Tüm köylerimizden ve köylü vatandaşlarımızdan Karacaörenliler gibi örnek tavır sergilemelerini bekliyoruz. Köy muhtarı dahil olmak üzere herkes bizimle birlikte yol açma çalışmalarına katıldı. Hepsine teşekkür ediyoruz.”dediler.

Öte yandan ağır geçen kış mevsimi ilçeye bağlı köylerde hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Çamur köyü -Obalar yolunun kapalı olduğunu haber alan Kaymakam Ayhan Işık, yol açma çalışmalarına nezaret etti.

Kaymakam Işık “ yollarımız kar nedeniyle ara ara kapanıyor, ancak ertesi gün araçlarımızı tüm köy yollarını ulaşıma açılması için seferber ediyoruz. Bugün aldığım yolumuz halen kapalı ihbarı ile duyduklarıma inanamadım ve yolu kendim görmek istedim. Görünen manzara karşınızda. Yoğun kar sebebiyle yol kapanmış ancak tek araç geçebilecek şekilde bir yol mevcut. Gördüğünüz gibi yol kat kat karla kaplı. Şuan yoldan yarım metre yüksekteyiz. Araçlarımız bu karı birkaç kez bu güzergah üzerinde gidiş geliş yapmak üzere yol seviyesine indirecek ve genişletme çalışmalarına devam edecekler. Şuan için İlçemize bağlı hiç bir köyümüzde kapalı yol sorunumuz yoktur. yapılan çalışmalar yol genişletilmesi ile ilgilidir.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?