6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kelkit AD MYO'da mezuniyet coşkusu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu’nda, 3'ncü dönem mezunları verildi. Düzenlenen törenle diploma ve hediyelerini alan 76 öğrenci, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.


2003 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan ve 2007 mart ayından bu yana Erzincan Üniversitesi çatısı altında eğitim ve öğretime devam eden Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu’nda üçüncü dönem mezunları törenle uğurlandı.. Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen diploma törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karanlık, 22. Dönem Milletvekili Temel Yılmaz, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Kelkit Adliyesi savcı ve hakimleri, Kelkit Garnizon Komutanı Yüzbaşı.Türker Tayyar, Erzurum Atatürk ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri’nden gelen öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karanlık, “Bugün emeklerin karşılığının alındığı gündür. 3'ncü dönem mezunlarımız aynı zamanda Erzincan Üniversitesi'nin de ikinci mezunlarıdır.'' dedi. Yrd. Doç. Dr. Karanlık, şunları söyledi:“Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu, Türkiye'deki 440 meslek yüksekokulu içinde 3 yıllık eğitim ve öğretim veren 7 okuldan biridir. Aynı zamanda hazırlık sınıfında yabancı hocaların ders verdiği ilk yüksekokuldur. Uluslararası standartlarda eğitim öğretim veriyoruz. Bilimsel çalışmaları önemsiyoruz. Yeni bir okul olmamıza rağmen, hakemli uluslararası dergilerde 19, ulusal dergilerde ise 15 makalemiz yayınlandı. Organik Tarım Bölümü'ndeki öğrencilerimiz eğitim programı için yurt dışına gidiyor. Ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında 120 bin dolarlık bir organik tarım projesinin koordinasyonu da okulumuza verildi.''


Törende daha sonra söz alan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da;“Hepinize başarılar diliyor ve bundan sonra hayatınızı muvaffak olmuş, ülkesine yararlı kişiler olarak devam ettirmenizi istiyor. Burada hepinizi bir arada görünce, ne kadar güzel işlerin içinde olduğumuzu daha iyi anlıyoruz'' diye konuştu.
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ise Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu'nun bir öykü olduğunu söyleyerek, “Burası güzel insanların, güzel yürekleriyle çizdiği yolun kesiştiği yerdir'' şeklinde konuştu. Prof. Dr. Büyükkasap, şunları kaydetti: “Yüksek öğrenimde fiziki mekanlar çok anlam ifade etmez. O binaları değerli kılan içindeki insanların gayretidir. Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu, felsefesini oluşturmuş, model olmuş bir okuldur. Bu okul için tüm imkanlarını seferber eden Aydın Doğan Bey'e, teşekkür ediyoruz. Gençler, bugün müstesna bir eğitim kurumundan mezun olmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Burada aldığınız temel kavram ve becerilerle kendinizi sürekli yenileyin. Böylece rekabet ortamında daha iyi mücadele edersiniz. Çok çalışın, çok üretin ki bayrağımız daha güzel dalgalansın”.


Organik Tarım, Elektrik,Elektronik ve Muhabesebe bölümlerinden mezun olan 76 öğrencinin kep atması ile tören sona erdi.


Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu 3. Dönem Mezunlarından ilk 3 dereceye girenlere laptop bilgisayar hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 15:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?