6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kelkit-Erzincan bölünmüş yolu tam gaz

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden Erzincan il sınırına kadar yapılacak olan bölünmüş yol çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Gümüşhane İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışmalarda Kelkit ilçesi sınırlarından bulunan 1,5 kilometrelik kısmın yarma, nebati toprak ve zayıf zemin kazılarının tamamlandığı öğrenildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üç kurumun ortaklaşa çalışması ile devam eden yol yapım işlerinin hızla ilerlediğini, şuanda 1,5 kilometrelik bölümde tesviye dolgusu yapıldığını söyledi.

Yalçın şöyle konuştu: “Yoldaki temel, alt temel ve sanat yapılarının keşifleri hazırlanarak en kısa zamanda yapımı tamamlanacak. Öte yandan Kelkit çıkışından sonra Pöske dağını da içine alan tırmanma şeridinin ihale dosyası hazırlanmak üzere orası da en kısa zamanda tamamlanarak, toplamda 7,5 kilometre olan yolun 1,5 kilometresi bölünmüş, 6 kilometresi ise tırmanma şeridi şeklinde yapılacak.”
Önümüzdeki 10 gün içerisinde yoldaki alt temel ve temelin serilme seviyesine getirileceğini söyleyen Genel Sekreter Yalçın, yolun asfaltının Karayolları ekipleri tarafından yapılacağını dile getirdi.

Yol çalışmalarının 3 dozer, 2 yükleyici, 1 ekskavatör, 2 greyder, 5 kamyon, 1 silindir ve 25 personelle yapıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tacettin keskin IP: 88.229.15.xxx Tarih : 28.07.2008 18:04:25

ufak atında civcivlerde yesin kardeşim.haber yapıyorsanız dogru dürüst yapın yaptıgınız haber hiç te etik degil.nerde son surat kamblumbaga bile daha hızlı giderdi idda ediyoruz ayıptır günahtır yalan söylemeyin.yapılan iş ortada yılmazlar2000 petrolle yeni hastanenin arası 500mt bile yok yapılan iş sadece zemin islahı.başlayalı kaç ay oldu.birde ahkam kesiyorlar son surat mış yalan yalan.yalan haber yazan bu tip yazarları kınıyoruz.