6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kelkitspor'a destek

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kaymakamlık, spor kulüplerine hem malzeme yardımında bulundu hem de unutulmaya yüz tutan zilli kilimleri bir kez daha gündeme taşıdı.


Kelkit ilçesinde hazırlanan ‘Zilli kilim tanıtım’ projesi kapsamında kolları sıvayan Kaymakam Ayhan Işık, spor kulüplerine yapılacak malzemelerin üzerine zilli kilim amblemi yerleştirdi.

Kelkit’e has bir dokuma ürünü olan zilli kilim amblemli spor malzemelerini amatör kulüplere dağıtan Kaymakam Ayhan Işık, hem sporculara yardımcı oldu, hem de unutulmaya yüz tutan bir değeri yeniden kamuoyuna hatırlattı.


Zilli kilim tanıtım projesi kapsamında hazırlanan forma ve eşofmanlar ilçe kaymakamı Ayhan Işık tarafından Doğanspor ve Hürriyetspor’a teslim edildi. Kaymakam Işık, bu önemli kültür mirasının tanıtımı için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Işık, amblemli spor malzemelerinin ilçede bulunan 8 amatör kulübe verileceğini kaydetti.


ZİLLİ KİLİM PROJESİ
Kelkit’e özgü bir dokuma türü olan ve zilli kilim adıyla ün yapan ancak son dönemlerde unutulmaya yüz tutulmuş el sanatının yeniden canlandırılabilmesi, yöre halkına gelir kaynağı ve istihdam olanağı sağlaması amacıyla Kelkit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından proje hazırlandı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?