8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Kelkit'te kız öğrenciler yararına kermes

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Kelkit Zilli Kilim Dokuma Merkezi'nde Kermes düzenlendi. 

Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nun eşi Esra Rüstemoğlu ve Kelkit Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile organize edilen kermes ilgi gördü.
Kermes'in açılışında konuşan Bayan Rüstemoğlu “ Bugün burada Kaymakamlık Zilli Kilimlerinin ve el dokumacılığının tanıtımını yapmakla birlikte, düzenlediğimiz kermesten elde edilecek geliri de kız öğrencilerimizin ihtiyaçları için değerlendireceğiz. Kelkit'li kızlarımızın el emeği ve göz nuru olan el sanatlarında becerileri tartışılmaz. Hepsi bu konuda çok becerikliler.” dedi. 

Kermes açılışına İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Muammer Duran, Söğütlü Belediye Başkanı Numan Kara, Öbektaş Belediye Başkanı Aydın Gürer, İlçe Ticaret Odası Başkanı Cafer Hirik İlçe Müftüsü Kemal Topçu, ve davetliler katıldı.
Kermes sonrasında programa Kelkit Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda devam edildi. Buradaki etkinlikte bayanlar için müzik, eğlence programı düzenlendi. 

Kaymakam Erol Rüstemoğlunun eşi Bayan Rüstemoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:“ Türk Kadını'nın çok zeki olması gerektiğini ifade ederek, “Tarihte birçok örneğini de gördüğümüz Cephelerde mücadele eden kadınlarımızın ne kadar kıymetli ve ne kadar zeki olduğuna şahit olup gerektiğinde vatan uğruna canlarını feda ettiklerini gördük. Bundan sonrada kendimize bunları örnek alıp, gelecek için çok çalışıp daha da başarılı olmamız gerekecek.”.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 11:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?