7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kene bir can daha aldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Altınpınar Beldesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi için Trabzon'a sevk edilen 25 yaşındaki Sunay Yılmaz adlı kadın öldü. Doktorlar, 2 çocuk annesi kadınında başka enfeksiyon bulgularına da rastlandığını belirterek, gerekli incelemeler sonucunda kesin ölüm nedeninin ortaya çıkacağını söyledi.

Bir süreden bu yana yüksek ateş şikayeti bulunan Sunay Yılmaz, 4 Haziran Pazartesi günü yüksek ateş, kusma, halsizlik ve şiddetli başağrısı şikayetleri ile Torul Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Buradan Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne gönderilen Yılmaz, KKKA hastalığı şüphesi nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Sunay Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam öldü.

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. İftihar Köksal, Sunay Yılmaz'da KKKA hastalığı belirtileri dışında başka enfeksiyon bulgularına da rastlandığını, alınan örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başmanlığı'na gönderildiğini, burada yapılacak incelemelerin ardından kesin ölüm nedeninin saptanabileceğini söyledi. Sunay Yılmaz'ın cenazesi, Altınpınar Beldesi'nde ikindi saatlerinde kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 17:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?