5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Keneye karşı ilaçlama

keneGümüşhane'nin Torul İlçesi'nde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan keneye karşı parklar, çocuk bahçeleri ve hayvan pazarları ilaçlandı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince yapılan ilaçlama sırasında vatandaşlar kene ısırmalarına karşı da uyarıldılar.
 
Gümüşhane genelinde görülen 11 kene ısırma vakasında bir kişinin ölümü üzerine keneye karşı mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirten Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, Vali Veysel Dalmaz'ın talimatları doğrultusunda özel idare kaynaklarından 20 adet motorlu pülverizatörü ve atomizeteri alınarak merkez ilçe başta olmak üzere Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün İlçe Tarım Müdürlükleri'ne dağıtımın yapıldığını söyledi. Mesire ve piknik yerleri başta olmak üzere, hayvan pazarları, parklar ve çocuk bahçeleri ile halkın ve çocukların yoğun olarak bulunduğu alanların İlçe Tarım Müdürlüğü imkanlarıyla ilaçlandığını belirten Gümüşhane Tarım İl Müdürü Çolak keneye karşı vatandaşların duyarlı olmalarını söyledi. İl Müdürü Çolak, "Hayvan otlatan, ot biçen, pikniğe ya da meraya giden vatandaşlar akşam evlerine geldiklerinde kenenin vücuda yapışık olup olmadığını kontrol etmelidirler. Eğer vücuda yapışık kene var ise kesinlikle koparılmamalı, paniğe kapılmadan en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdırlar" dedi. 

Kene ile mücadelenin Eylül ayına kadar süreceğini de belirten Müdür Çolak, çiftçi ve hayvan sahiplerinin arzu ettikleri takdirde müdürlükçe ilaç verileceğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 15:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?