7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Keneyle mücadeleye 120 bin YTL ödenek

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan Gümüşhane'de kene ile mücadele için Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü'ne 120 bin ytl ödenek gönderildiği bildirildi.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada, insanlarda baş ağrısı, kanama ve ateşle seyreden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı ile mücadele etmek amacıyla İl Tarım Müdürlüğü emrine ödenek gönderildiği belirtildi. Gönderilen ödenekle tüm büyükbaş hayvanların ve sağılmayan küçükbaş hayvanların kenelere karşı ilaçlanacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu amaçla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığımızca 120 bin ytl ödenek gönderilmiştir. Mücadelede amaç, kene yoğunluğunu en aza indirerek KKKA hastalığının insanlara bulaşma riskini asgariye indirmektir. Ayrıca parazitlerle de mücadele edilerek hayvancılıkta verimliliği artırmak hedeflenmektedir. Son derece önemli olan bu hastalıkla mücadelede yetiştiricilerimizin özellikle de köy muhtarlarımızın köylerine kadar gelen ekiplere gerekli kolaylığı sağlamaları, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları mücadelenin hedefine ulaşması açısından önem arz etmektedir.”

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 19:09:45
Güncelleme :1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?