3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Kent Atölyeleri mihenk taşı olacak

Avrupa Birliği’nin maddi desteğiyle Gümüşhane’de yürütülecek olan "Kent Atölyeleri Eğitim Projesi" başladı.

Kent Atölyeleri Proje Koordinasyon Başkanlığı, projeyle ile ilgili olarak valilik toplantı salonunda tanıtım toplantısı düzenledi.

Projeyle ilgili bilgiler veren yetkililer, endüstri meslek lisesi atölyelerinden faydalanılacağını ve ağaç, taş, demir ve bakım-onarım olmak üzere toplam dört temel daldaki eğitim programına 105 kişi katılacağını belirtti.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, nitelikli işgücü yetiştirmenin amaçlandığı Kent Atölyeleri Eğitim Projesi’nin uygulamaya konulacak sonraki projeler için mihenk taşı olduğunu söyledi.

İldeki işsizlik probleminin geliştirilecek projelerle minimuma indirilmesini arzu ettiklerini, bunun için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Vali Dalmaz, "Kent atölyeleri ve bundan sonra hayata geçirilecek olan Barışan Kentler Projesi’nin Gümüşhane için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Artık koruma bilinci gelişti ve sahip olduğu tarihi mirası gelecek kuşaklara aktarmak ülkemizde bir gelenek haline geldi. Bu aynı zamanda gelir getirici bir seviyeye yükseldi. Bizim için önemli olan Gümüşhane konakları, daha önce pek değeri bilinmeyen ve yıkılarak yerlerine yenisi yapılan ucube binalar olarak adlandırılıyordu. Artık eski konaklarımızla övünüyoruz. Elimizde kalan konakları yaşatmaya, korumaya çalışıyoruz" dedi.

Geçmişle geleceği barıştırmak adına yola çıktıklarını söyleyen Vali Dalmaz, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi’nde üç farklı kültüre ve farklı inanışa sahip toplumun birarada yaşadığını, bunun da büyük bir zenginlik olduğunu söyledi.

Vali Dalmaz, "Süleymaniye Mahallesi bizim özümüzdür, geleneğimizdir. Bu projeyle oradaki eski eserlerimiz yeniden ele alınacaktır. İlimizde başlatacağımız restorasyon çalışmalarında da Kent Atölyeleri Projesi kapsamında yetiştirilecek olan gençlerimiz görev alacaklar. Bu projenin bir bölümünü biz Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak karşılıyoruz. Diğer bölümünü ise AB hibe fonlarından sağladık. Süleymaniye Mahallesi’nde devir alacağımız eski Gümüşhane evini süratle onararak, açıp orada turizm açısından bir çekirdek oluşturmak önceliğimiz olacak. Eski yapıları koruyarak, eski özelliklere sahip yeni yapılar üreterek geçmişle geleceği barıştırmak valiliğimizin hedefidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 15:49:26
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 18:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?