2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

'Kent ormanı' müjdesi

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, il merkezine 3 kilometre mesafedeki Çamlıca Mahallesi’nde kurulacak kent ormanı alanında incelemelerde bulundu.

Vali Veysel Dalmaz, beraberindeki Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’la birlikte 350 hektarlık kent ormanı alanında incelemelerde bulunarak, İl Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım ile proje koordinatörü Eyüp Akdoğan’dan bilgi aldı.

Vali Dalmaz, "Son yıllarda ülkemizin da katılmış olduğu sürdürülebilir orman yönetimini hedefleyen uluslararası ormancılık sürecinde, ormanların ekolojik, ekonomik, sosyal işlevlerini dengelemek ve geliştirmek için yoğun çaba sarf edilmektedir. Ülkemizde ve ilimizde hızlı kentleşme birçok altyapı sorunu yanında insanların beden ve ruh sağlığını etkileyen birçok olumsuzluğu da beraberinde getirmiştir. Bugün toplumsal bir ihtiyaç olan doğa ve çevre bilincini geliştirmek, hem de Gümüşhane halkına sağlıklı bir ortam sunabilmek amacıyla Çamlıca Mahallesi ormanlık alanında kent ormanı oluşturacağız" dedi.

Kent ormanında yürüyüş yolu, seyir terasları, gözlem kuleleri, yağmur korunakları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, doğal gölet, flora ve fauna alanları, spor alanları ve otopark olacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:30:17
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?