7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kent ormanı parmak ısırtacak

Geçtiğimiz ay İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından 5 yıllığına Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne devredilen Kent Ormanı, önümüzdeki yıl yapılacak çevre düzenlemesi ve bazı iyileştirmeler ile
işlevsel hale getirilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bayram Akçay, Vali Enver Salihoğlu'nun girişimleri ile şehir merkezine 3 kilometre mesafede Çamlıca Mahallesi sınırları içerisindeki 303 hektarlık kent ormanının 5 yıllığına İl Özel İdaresine devredildiğini söyledi.

Akçay; “İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile yapılan protokolün ardından kent ormanının işletmesini Gümüşhane Valiliği adına biz devraldık. Bir ay önce imzalanan şartname sonrasında sabah 09:00 ile 19:00 saatleri arasında sürekli bir personelimizi Kent Ormanı'nda bulunduruyoruz. Çevre temizliği ve içme suyu konusunda Belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tesisin çöplerini almak için haftanın 2 günü belediyenin çöp aracı buraya çıkacak. Tesisteki içme suyu yaz aylarındaki kuraklık neticesinde yetersiz kalıyor. Bunun önümüzdeki yıl yaşanmaması için mevcut içme suyuna alternatifler araştırıyoruz.”dedi.

Önümüzdeki yıl kent ormanında bulunan yapay gölünde etrafında çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Akçay; “Ağustos ayı başında işletmesini devraldığımız tesisteki çevre düzenlemesini önümüzdeki yıl tekrar elden geçireceğiz. Bu yıl sezon sonuna yaklaştığımız için herhangi bir çalışma yapmayı düşünmüyoruz. Alandaki yapay gölün etrafında yapacağımız çalışma ile gölü daha güzel görünümlü hale getireceğiz.” diye konuştu.

Kent ormanlarının şehirlerin nefes aldıkları yer olduğunu söyleyerek, herkesin bu değerlere sahip çıkmasını isteyen Akçay, Gümüşhane için önemli bir sosyal ihtiyaç olan, toplumdaki doğa ve çevre bilincini geliştirmek ve kent halkına sağlıklı bir ortam sunabilmek amacıyla yapılan kent ormanına bütün vatandaşların sahip çıkması ve koruması gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 15:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?