7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kepler havaya fırlatıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet coşkusu yaşandı. Törene katılan Vali Enver Salihoğlu yaptığı konuşmada, "Bizim sayımız bitmez. Çapulcu, bölücü, yıkıcı sayısı isterse yüz bin olsun bu ülkeyi hiçbir şekilde yıkamaz" dedi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise terör ve irticanın cumhuriyeti tehdit etmede güncelliğini koruduğunu belirtti.

KTÜ Mühendislik Fakültesi kampusunda tören, iki kız öğrencinin Vali Enver Salihoğlu ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'e birer demet çiçek sunumuyla başladı. Mezun öğrencilerin tören alanına gelişinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Fakülteyi birincilikle bitiren İnşaat Fakültesi öğrencisi Leyla Kocagülle, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Enver Salihoğlu, Atatürk'ün "Zafer benimdir diyenlerindir" sözüyle başladığı konuşmasında, "Zaferi, kendimiz hazırlayacağız, geleceğimizi kendimiz hazırlayacağız. Aldığımız güzel eğitimi hayatın her aşamasında değiştirerek, zenginleştirerek kendi geleceğimizi, dolayısıyla kendi mutluluğumuzu sağlamış olacağız. Maalesef dün, çok değerli bir ailemizin yetiştirdiği ve bu ülkeye hizmet için gönderdiği çok değerli bir kardeşimizi bu sarp dağlarda şehit verdik. Onu buradan rahmetle anıyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun diyorum. Ama, burada olduğu gibi, yüz binlerce Türk genci, bu ülkenin geleceği için her kademede her ortamda kendini yetiştiriyor, mücadelesini veriyor, gerekirse canını da veriyor. Bizim sayımız bitmez. Bizi hiç kimse bitiremez. Çapulcu, bölücü, yıkıcı, isterse yüz bin kişi olsun, bizim ülkemizi hiçbir şekilde yıkamaz. Ancak rahatsız eder. Bu bakımdan dikkatli olmalıyız. Her zaman, uyanık, duyarlı olmalıyız. Gençlerimize de özellikle bunu tavsiye ediyorum. Ülke sorunlarına karşı duyarlı, dikkatli ve hassas olmak zorundayız. Böyle olduğumuz, kendimizi iyi yetiştirdiğimiz takdirde, hem kendi bireysel mutluluğumuza hem de ülkemizin bağımsızlığına çok büyük katkılar sağlarız" diye konuştu.

"TERÖR VE İRTİCA CUMHURİYETİMİZİ TEHDİT ETMEDE GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR"
KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise yaptığı konuşmada, son üç hükümet tarafından ülkede titizlikle izlenen ekonomik programlarıyla ekonominin önemli bir yapısal değişim geçirdiğini belirterek, "Enflasyon, dış borçlar, bütçe açıklarında dikkate değer olumlu sonuçlar alınmıştır. Bununla birlikte, işsizlik, cari açıklar ve gelir dağılımı adaletsizliği nedeniyle toplumumuzun en alt birimindeki yüzde 20'lik kesimde ekonomik sorunların devam ettiği, çözümlenemediği de açıktır. Ülkemizin demokratik ve hukuk kuralları içerisinde rahat ve huzurlu bir ortama ulaşması, oluşabilecek bir toplumsal gerginliği azaltacağı ortadadır. Terör ve bölücülük hareketleri ile irticai faaliyetler, cumhuriyetimizi tehdit etmede güncelliğini korumaktadır. Bu tür tehditlerin, bu gün olduğu gibi gelecekte de var olabileceği, şekil değiştirebileceği bilinci içerisinde dikkatli olmalıyız.

Alt kimlik, üst kimlik gibi kavramlar bir yana bırakılarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, Türk Ulusu ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında toplanarak, el ele, gönül gönüle birlikte yaşamanın gayreti içinde olmalıyız. Öğretim üyeleri olarak bizler, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, Atatürk devrim ve ilkeleriyle cumhuriyetimizin temel değerlerinden ödün vermemiz mümkün değildir.Tek devlet; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tek millet; Türk Ulusu, tek vatan; Türkiye ve tek bayrak, şehit kanlarından rengini alan Türk Bayrağı ülküsünden asla vazgeçemeyiz. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra mezun olan öğrencilere belge ve ödülleri verildi. İki gün önce bir erin şehit edilmesi ve bir erin yaralanması nedeniyle eğlence programlarının kaldırıldığı törende, mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi. Gümüşhane Mühendislik Fakültesi kampusunda düzenlenen mezuniyet törenine, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, öğretim görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 16:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla kocagülle IP: 88.240.188.xxx Tarih : 10.07.2007 13:14:04
21 haziran 2007 tarihli ve "kepler havaya fırlatıldı" başlıklı haberinizde belirtilen fakülte birinci inşaat fakültasi öğrencisi ifadesi doğru değildir. Doğrusu "Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Leyla Kocagülle" olmalıdır. ilginiz için teşekkürler.