7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kestane lüks tüketime girdi

Gümüşhane'de kış aylarında kestane yaz aylarında ise haşlanmış mısır satarak geçimi sağlayan Hüseyin Kurt (65), bu yıl kestane satışlarının iyi oladığın söyledi.

Aslen Bayburt'lu olmasına rağmen yaklaşık 25 yıldan beri Gümüşhane caddelerinde ve otogarında haşlanmış mısır ve kestane sattığını söyleyen Hüseyin Kurt, ilerleyen yaşına rağmen ''Dizlerimin dermanı kesilene kadar bu işleri yapacağım'' diyerek, evindeki dört kişinin kendi eline baktığını söylüyor.

Kestane'nin kilosunu 20 YTL'den sattığını ifade eden Kurt, özellikle kış mevsiminde insanların bu meyveye rağbet ettiğini belirterek, "Son zamanlarda etkili olan ekonomik kriz nedeniyle satışlar çok iyi değil. Kestane artık lüks tüketime girdi. Önceden insanlar kavrulmuş kestaneyi bizden kilo işi alıp götürüp evinde çoluk çocuğu ile yerdi. Şimdi iş değişti. 50 gram, 100 gram alıp çerez niyetine ellerinde yiyorlar" dedi.

Gümüşhane caddelerinde kavurduğu kestaneyi Sinop ilinden temin ettiğini ifade eden Kurt, kargo ile getirdiği kestaneyi hem kavurarak hem de çiğ olarak sattığını belirtti.

Kestanenin doyurucu özelliğine paralel olarak insanların beslenmesine katkı sağlayan birçok besin öğelerine sahip olduğunu da vurgulayan Kurt, 100 gram kavrulmuş kestanenin insanlara 200 kilokalorilik enerji verdiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 14:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?