5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kete ikramıyla köprü açtılar

Gümüşhane'nin merkez ilçeye bağlı Çamlıköy Köyü'nde devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan köprü, köylü kadınların kete ikramıyla açıldı. 

Gümüşhane merkeze bağlı Çamlıköy Köyü Koyunoğlu Mahallesi'nde devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan köprünün açılışına, Köy Muhtarı Selahattin Saraç'ın daveti üzerine Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir ve Gümüşhane'de bulunan Mülkiye Baş Müfettişi Yakup Güneri katıldı. 

Akşamdan çadır kurarak hazırlıklarını yapan köylü kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren hamur açarak sac üzerinde keteleri hazırladı. Öğle saatine doğru köye gelen Vali Veysel Dalmaz'ı ve beraberindekileri, köprü üzerinde sıraya dizilen köylüler karşıladı. Mahalle bahçesine kurulan masalara konulan ketelerden tadan Vali Dalmaz, "Bizim oralarda buna 'katmer' deniliyor. Yapılış olarak hemen hemen aynı. Ancak çok lezzetli" diye konuştu. 

Mülkiye Baş Müfettişi Yakup Güneri ise, "Ben ilk kez yiyorum. Çok lezzetli. İyi ki gelmişiz. Güzel bir yöresel yemeği tatma zevkine vardık" şeklinde konuştu. 

Yapılan ikramdan sonra köprü üzerine bağlanan kırmızı kurdele Vali Veysel Dalmaz, Mülkiye Baş Müfettişi Yakup Güneri ve emekli öğretmen Memnune Saygıner tarafından kesildi. Köprünün açılışında konuşan Vali Dalmaz, "Köprünün bugüne kadar neden yapılmadığını anlayamadım. Yapmak bize nasip oldu. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan köprümüz sanırım en çok da bayanları memnun etti. Öyle anlaşılıyor ki sıkıntıyı çeken de onlardı. Hayırlı olsun diyorum" dedi. 

Açılışın ardından Vali Dalmaz'a, Çamlıköy Köyü Muhtarı Saraç tarafından plaket verilerek teşekkür edildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 12:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?