7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Kılıçdaroğlu Gümüşhane'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Gümüşhane'de "Siyasal Etik ve Dokunulmazlık" konulu panele katıldı. 

Enerji ve Dışişleri Bakanları hakkında iddialarda bulunan Kılıçdaroğlu, ülkeyi yöneten siyasetçilerin dürüst ve güvenilir olması gerektiğini söyledi. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit, Bayburt İl Başkanı Hasan Türker ve partililer katıldı. 

CHP Gümüşhane ve Kelkit belediye başkan adaylarının da tanıtıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Erkan Pelit, Türkiye'de toplumsal ve siyasal yaşamda yeni bir dönüm noktasından geçildiğini belirterek, bu süreci en doğru şekilde yöneteceklerini ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerden, bunalımdan kurtulmanın mücadelesini hep birlikte vereceklerini söyledi. 

Pelit'in ardından kürsüye çıkan CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Emekli Yarbay Bedri Ağaç ve Kelkit ilçesi Belediye Başkan Adayı Çetin Özdemir birer konuşma yaptılar. CHP İl Başkanı Erkan Pelit, Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç'a konuşmasının ardından parti rozetini taktı. 

Panelde daha sonra kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki vergi sistemini eleştirerek, "Bir vatandaşımız evine ekmek götürürse bunun vergisi var ama pırlanta yüzük, inci, yakut götürürse vergisi yok. Kefen bezi için vergi veriyoruz ama pırlanta için vergi yok. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vergi adaleti" dedi. 

Türkiye'de 85 yıldır öğrenci yurdu sorununun çözülemediğinin de altını çizen Kılıçdaroğlu, devletin isterse Türkiye Cumhuriyeti'nde yurt sorununu 6 ayda çözülebileceğini iddia etti. 

Siyasetçinin ahlaklı, mal varlığının hesabını veren ve dürüst adam olması zorunluluğu bulunduğunu da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi diyor ki, ben bu ülkeyi yönetmeye talibim diyor. Eğer sen bir ülkeyi yönetmeye talipsen, birinci şartı namuslu olacaksın. Gideceksin bu memleketi yöneteceksin. Dün Sayın Başbakan Kızılcahamam'da bir konuşma yaptı. Yine esti gürledi. Ben milletime fatura ödetmem diyormuş. E güzel peki kardeşim bu millet dediğin kim. Kendisi fatura ödemediği için milletin dışında olabilir. Sayın Başbakan, Kayseri'de Cumhuriyet'le yaşıt fabrika kapandı. Kocaeli, Kahramanmaraş, Bursa, Gaziantep, Denizli'de yüzlerce fabrika kapandı, binlerce kişi işsiz kaldı. Sayın Başbakan diyor ki ben faturayı milletime ödetmem. Günaydın Sayın Başbakan, senin Türkiye'den haberin yok. Türkiye'den haberi olmayan bir Başbakan bu ülkeyi yönetebilir mi" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le ilgili çeşitli iddialarda da bulunan Kılıçdaroğlu, Bakan Güler'e 3 soru yönelterek şöyle dedi: 

"17 Aralık 2007 tarihinde İsrail Enerji Bakanı ile İstanbul'da bir araya geldin mi, gelmedin mi? Ne konuştunuz? Yediniz içtiniz, afiyet olsun. Bunun parasını kim ödedi? Bu parayı Sayın Başbakan'a çok yakın olan özel bir şirket ödedi." 

Ali Babacan'ın Hazineden Sorumlu Bakan olduğu dönemde Dubai'de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkilileri ile bir anlaşma imzaladığını da iddia eden Kılıçdaroğlu, "Biz Kuzey Irak'a girmeyeceğiz ve bunun karşılığında ABD bize 1 milyar dolar bağış verecek. 1 milyar dolar nakit istemezse 8 milyar dolar kredi verecek. Bunun Türkçe'deki adı vatana ihanettir. Birisi gelecek sınır dışından benim yurttaşımı öldürecek, ben para karşılığında oraya gitmemeyi taahhüt edeceğim. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey görülmemiş ve duyulmamıştır. Biz itiraz ettik, kıyameti kopardık da 1 Mart tezkeresi geçmedi. Bu sözleşme bir ihanet belgesidir" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, panelin son bölümünde salonda bulunan vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 18:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?