3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Kimsesiz aileye Vali sahip çıktı

Gümüşhane’de, geçen yıl temmuz ayında Köstere Ormanı’nda kestiği ağacın altında kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Aksoy’un geride bıraktığı eşi ile 11 çocuğuna Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz sahip çıktı.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Aksoy ailesini kaldıkları Torul İlçesi’nin Köstere Köyü’ndeki evinde, beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Marangoz ve Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir ile birlikte ziyaret etti. Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler, yürümekte zorlanınca yoldaki kar ve buzlar kırıldı.

Korumaların yardımıyla patika yolu yürümek zorunda kalan Vali Dalmaz, iki ağaçlı köprünün üzerinden de yine korumalarının yardımıyla geçebildi. Güçlükle Aksoy ailesinin iki odalı evine ulaşan Vali Dalmaz ve beraberindekiler, toprak zemin üzerine serilen kilimin üzerine oturup, çocuklarla bir süre konuştu ve anne Gülcan Aksoy’dan sorunlarını dinledi. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 22 yaşında ve nişanlı olan Esma Aksoy’un çeyizinin kendisi tarafından karşılanacağını belirterek, "Askerde bulunan Abdullah’a ise Torul Kaymakamlığımızca her ay düzenli olarak harçlık gönderilecek. Asker dönüşü ise kendisine iş bulma imkanları aranacak" dedi.

Vali Dalmaz, nişanlı bulunan Esma Aksoy’un evlendikten sonra ailesinin geçimini sağlayabilmesi için Halk Eğitim Müdürlüğü’nce kursa tabi tutularak kendisine iş bulunacağı sözü de verdi. Aksoy ailesinin yaz aylarında hayvancılık yaptığını öğrenen Vali Dalmaz, Torul Kaymakamlığınca 20 koyun ve bir koç verilerek aileye ekonomik bir katkıda sağlanacağını belirterek, "Kalınan eve sağlıklı geçişin sağlanması için şu an kullanılan ilkel köprünün yerine ailenin rahat geçebileceği daha geniş bir köprü yapılacaktır" diye konuştu.
Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir ise, Aksoy ailesi ile sürekli ilgilenilerek ailenin her türlü sorununun çözüleceğini söyledi.

Eşi Hüseyin Aksoy’un geçen yıl temmuz ayında Köstere Ormanı’nda kestiği ağacın altında kalarak hayatını kaybetmesinden sonra 11 çocuğu ile birlikte büyük bir sıkıntı çeken anne Gülcan Aksoy (38) zor şarlarda yaşıyor. Gülcan Aksoy’un çocukları Esma (22), Abdullah (19), Cemal (17), Gönül (16), Hanife (15), Ümit (13), Dilek (12), Yusuf (9), Kader (6), Firdevs (5) ve Yasin (4) geçimlerini Torul-Trabzon arasındaki karayolu kenarında ceviz, pestil, çıra, kuşburnu satarak ailelerinin geçimini sağlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 14:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?