5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kınalı eller gümüş işliyor

Sivas Valiliği’ne atanan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz veda ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Dalmaz, geçen yıl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde başlattığı Gümüş İşlemeciliği Atölyesi’ni ziyaretinde kursiyerlere “Bu mesleği sakın bırakmayın” tavsiyesinde bulundu. 

Adını gümüşten alan Gümüşhane’de 150 yıl aradan sonra gümüş işlemeciliği gibi önemli bir iş kolunun yeniden canlanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Dalmaz, gümüş işlemeciliğinin standart üretim şeklinde mutlaka sürdürülmesi gerektiğini belirterek “Bu sağlandıktan sonra gelecek olan talepler karşılanır. Geçen yıl başlayan gümüş işlemeciliği kısa bir süre içerisinde ilimizde önemli bir konuma geldi. Yapılan siparişler o kadar çok oldu ki, zaman zaman karşılayamaz duruma geldik. Bunun için de başka genç kızlarımızın bu mesleğe büyük önem vermeleri, ayaklarına kadar gelen bu sanatı mutlaka değerlendirmelidirler.” dedi. 

Gümüş 150 yıl aradan sonra anavatanı olan Gümüşhane’ye döndüğünü de ifade eden Vali Veysel Dalmaz, kınalı ellerin gümüş işlemesinden çok memnun olduğunu belirterek “Her konudaki sanat ve sanatçıya çok önem veririm. Atölyemizde kurs gören kursiyerlerimizin bir yıllık iaşe ve harçlıkları Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze aktarıldı. Her ay sağlıklı olarak iaşe ve harçlıklarını alacaklar.” müjdesini de vermeyi ihmal etmedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 10:43:55
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 10:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?