5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kırklar Mağarası dağcıları bekliyor

Gümüşhane'nin Köse İlçesi'ndeki Kırklar Mağarası'nda incelemer yapan Vali Enver Salihoğlu, mağaranın dağcılar için ideal bir mağara olduğunu söyledi. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Köse Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman, Köse Belediye Başkanı Nusrettin Kesler, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Çildoğan ve Salyazı Beldesi Belediye Başkanı Nevrez Tunç ile birlikte Köse İlçesi’ne bağlı Salyazı Beldesi’ndeki Kırklar Mağarası’nda incelemeler yaptı. 

Yaklaşık 1.5 Saat mağara içerisinde kalan Vali Salihoğlu ve beraberindekiler zaman zaman tehlikeli anlar yaşadılar. Mağara çıkışında bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Salihoğlu “Mağara çok muhteşem. İçerisinde sarkıt ve dikitleri çok güzel. Ancak oldukça da tehlikeli” dedi. Vali Salihoğlu şöyle dedi: “ Mağara içerisinde gezebilmek için dağcılık malzemesi gerektiriyor. O bakımdan herkes giremez. Engel ve tehlikeli bölümler var. Ancak, dağcılar için çok ideal bir mağara. Dikitler, sarkıtlar çok güzel oluşumlar var. Mağara incileri çok güzel. Ayrıca içerisinde su var. Havası çok temiz, herhangi bir risk yok. Mağara severlerin ziyaretine açılması gerekiyor. Zorluk tehlikesi yüksek ama güvenlik açısından tehlike yok. Macerasever herkesin gezmesini tavsiye ediyorum.” 

Vali Salihoğlu, mağaraya yürüme yolu yapılarak içinin ışıklandırılacağını da sözlerine ekledi. Köse İlçesi Salyazı Beldesi’ndeki Kırklar Mağarası 6 yıl önce çobanlar tarafından bulunmuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 11:11:12
Güncelleme :27 Kasım 2006 Pazartesi 11:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mükremin çakmak IP: 88.232.133.xxx Tarih : 28.11.2006 13:47:10
bence bu gibi mağaralar açılarak halka sunulmalı