3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Kirleten yandı

Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, 250 gönüllü çevre timinin 15 Şubat’ta göreve başlayacağını söyledi. Yıldırım, "Bir ay sonra yürürlüğe girecek olan Çevre Yasası’yla birlikte, bu kişilere cezai yaptırım uygulanacak" diye konuştu.

Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, 2004-2005 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında okullarda çevre konulu seminerlerin verildiğini belirterek, "Gümüşhane merkez ilçe başta olmak üzere Torul, Kelkit, Şiran, Köse ve Kürtün ilçelerindeki okullarda geniş kapsamlı seminerler düzenledik. Öğrencilerimize çevre bilinci aşılamaya çalıştık ve bizimle çevre gönüllüsü olarak çalışacakları tespit ederek ’Çevre Gönüllüsü’ kartlarını dağıttık" dedi.

250 çevre gönüllüsünün 15 Şubat’tan itibaren göreve başlayacağını ifade eden Yıldırım, "Gönüllü arkadaşlarımız, yerlere tüküren, çöp atan ve çevreyi kirletenleri uyaracak. Yapılan uyarılara rağmen çevreyi kirletmeye devam edenler hakkında rapor tutulacak ve müdürlüğümüze bildirilecek. Bir ay sonra yürürlüğe girecek olan Çevre Yasası’yla birlikte, bu kişilere cezai yaptırım uygulanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 13:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?