6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kırsal için 4x4 ambulansları

Gümüşhane’ye 3 adet yeni 4x4 tam teşekküllü ambulans alındı.


Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, zor doğa şartlarının hakim olduğu Gümüşhane’de 4x4 ambulansların kırsalda yaşayan vatandaşlar için daha yararlı olacağını belirtti.

Topsakal;“Her türlü coğrafi ve iklim şartlarında, acil hasta ve yaralıların, tıbbi bakımları sunularak naklini sağlamak amacıyla Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın’ın göstermiş olduğu gayretler sonucu ilimize tahsis edilen 3 adet tam teşekküllü 4x4 ambulansın ilki geldi. İlk ambulansı biz merkez ilçede hizmete aldık.Önümüzdeki günlerde gelecek diğer araçları da Şiran ve Torul ilçelerimizde hizmete sunacağız.”dedi


Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, son alınan 3 adet ambulans ile birlikte il genelindeki ambulans sayısının 36’yı bulduğunu söyledi. 36 ambulanstan 14 tanesinin 2000 model üstü, 1 tanesinin kar paletli, 2 tanesinin 4x4 ve 1 tanesinin de snowtrack ambulans olduğunu belirten Topsakal, gelmesi beklenen 2 adet 4x4 ambulansın da envanterlere girmesi ile il genelinde 38 ambulans olacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 12:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?