6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Kış Şenliği sona erdi

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda yapılan '2. Zigana Kış Şenliği', Muzaffer Demirhan kayak müsabakalarıyla sona erdi.
Zigana Dağı'nda yapılan kayak müsabakalarına Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane'den 75 sporcu katıldı. Müsabakalarda Minik Erkeklerde Kerem Özener, Minik Bayanlarda Şeyma Şahin, Çocuk 1 Erkeklerde Yunus Emre Yakut, Çocuk 1 Bayanlarda Esma Genç, Çocuk 2 Erkeklerde Fırat Kovan, Çocuk 2 Bayanlarda Merve Demirel, Genç 1 Erkeklerde Oğuzhan Buğday, Genç 1 Bayanlarda ise Gizem Yenigün birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Vali Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, Torul Kaymakamı Şafak
Gürçam ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.


Ödül töreni sonrasında bir konuşma yapan Vali Enver Salihoğlu, Zigana Dağı'nın Türkiye'nin en güzel bölgelerinden biri olduğunu belirterek, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Zigana Kış Şenliği'nin dünkü bölümünde olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı zorluklarla karşılaşmamıza rağmen bugün havanın uygun olması ve katılımcı arkadaşlarımızın Erzurum, Erzincan ve Bayburt'tan buraya gelip şenliğimize renk katmaları, zenginlik katmaları çok güzel oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hep birlikte Türkiye'nin
bu zenginliklerini tanıtalım" dedi. Salihoğlu, daha sonra şenliğin çok başarılı ve güzel geçtiğini belirterek, şenlik komitesine de teşekkür etti ve plaket verdi.
Öte yandan, etkinliklere katılan Vali Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile birlikte bota binerek kar raftingi yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 04:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?